Nieuws

Biodiversiteit

Bouwen aan de biodiversiteitscomponent van de digital twin van de oceaan: Horizon Europe project DTO-BioFlow van start

28/09/2023 - 15:48
Op 27 september 2023 ging het project 'DTO-BioFlow' – gefinancierd via het Horizon Europe Programma van de Europese Commissie en gecoördineerd door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) – van start in Oostende. Het project heeft tot doel voorheen niet beschikbare of moeilijk toegankelijke gegevens over de mariene biodiversiteit op te nemen in de biodiversiteitscomponent van de EU Digital Twin...
Testerep magazine Klimaat Biodiversiteit

'Santé Zee' zet gezondheid en de zee centraal

25/09/2023 - 10:29
Ben je geïnteresseerd in zeeonderzoek of wil je eens rondneuzen op een onderzoeksschip? Zak dan op 26 november af naar het Marien Station Oostende van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Op de Dag van de Wetenschap zetten wetenschappers de gezondheid van de oceaan en de link met het menselijke lichaam in de kijker.
Testerep magazine Klimaat Biodiversiteit

Kwallen aan zee, wat moeten we ermee?

27/06/2023 - 14:29
Kwallen. In de maanden mei en juni spoelden ze in grote aantallen als slijmerige snottebellen aan op het strand. Maar hoe zit het met de soorten die bij ons voorkomen? Netelen die? En waarom zijn kwallen soms heel talrijk en soms helemaal niet? Zijn het er over de jaren heen niet alsmaar meer? Testerep magazine zocht het uit.