VLIZ-Bibliotheek

De bibliotheek is een openbaar informatiecentrum dat  een schat aan informatie over de Vlaamse kust, de Noordzee en de wereldzeeën huisvest. De collectie kan online doorzocht worden, of ter plaatse op de InnovOcean Campus. Bibliotheekstukken kunnen niet worden ontleend, maar onderdelen kunnen wel (gratis) gescand worden. 

De kerncollectie van de bibliotheek is de Belgische Mariene Bibliografie (BMB). Deze referentielijst bestaat uit publicaties over de Vlaamse kust en het Belgisch deel van de Noordzee, en alle andere mariene, estuariene en kustgebonden publicaties gelinkt aan een Belgische instelling.   

Het VLIZ streeft open communicatie na. De bibliotheek tracht zo veel mogelijk publicaties digitaal vrij toegankelijk te maken. De hierboven vermelde kerncollectie (BMB) wordt beschikbaar gemaakt via een portaal: het Open Marien Archief (OMA). 

Meer informatie over de inhoud en de strategie voor het verder uitbouwen van de bibliotheekcollectie is te vinden in het collectiebeleidsplan (2019).  

 

Nieuwe aanwinsten: nieuwsbrief 

Wie graag op de hoogte blijft van nieuwe publicaties in de bibliotheek, kan zich via deze link inschrijven. Uitschrijven op de nieuwsbrief met aanwinsten kan via dit mailadres

Aanvragen van literatuur (inclusief documenten die nog niet aanwezig zijn in de bibliotheek) en het aanleveren van eigen publicaties kan via library@vliz.be

 

Adres & contact VLIZ-bibliotheek  

De bibliotheek is openbaar toegankelijk, maar bij voorkeur op afspraak. Contacteer ons via email of telefonisch op onderstaande informatie. 

VLIZ-bibliotheek 
InnovOcean Campus 
Jacobsenstraat 1 
B-8400 Oostende 
België 

Tel.     +32 (0)59 33 60 61 

email:  library@vliz.be