Doneer aan De Zee als Goed Doel

Ben je gepassioneerd door de zee en wens je marien onderzoek te steunen? Dat kan via De Zee als Goed Doel, de filantropiewerking van het VLIZ, het enige goede doel in Vlaanderen dat zich specifiek richt op marien wetenschappelijke kennis. De VLIZ-filantropieprojecten genereren wereldwijd nieuwe wetenschappelijke kennis ten voordele van een duurzame toekomst voor de zee, zodat ook jij kan blijven genieten van de zee.

Doneren kan via de webshop Kies jouw gewenste veelvoud van 10 EUR alsook aan welk project of beurs je de donatie wenst toe te kennen. Doneren kan ook door te storten op het filantropierekeningnummer IBAN BE70 0017 1687 3425 (BIC GEBABEBB) van het Vlaams Instituut voor de Zee vzw.

Donaties  zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 EUR per jaar. Voor particulieren geldt een fiscaal voordeel tot maximum 10 procent van het netto-inkomen. Voor bedrijven is per fiscaal boekjaar  tot maximaal 5% van de totale belastbare winst aftrekbaar.

Wil je genieten van het fiscaal voordeel (belastingsvermindering van 45% van het gedoneerde bedrag per jaar)?  Vermeld bij de mededeling het woord ‘gift’ en persoonlijke gegevens (volledige naam en adres). Bedrijven dienen ook het ondernemingsnummer te vermelden. Wij bezorgen een fiscaal attest in het voorjaar van het jaar volgende op  de donatie(s).

twee handen met zand