Realisaties

De Zee als Goed Doel, de goede doelenwerking van het VLIZ, draagt bij tot de wetenschappelijke kennis over kust- en zeegebieden waar dan ook ter wereld, via projecten en fondsen. Elk onderzoek kent een neutrale, objectieve boodschap. De onderzoeksvraag kan louter door nieuwsgierigheid of verwondering gedreven worden, of werken op korte of langere termijn aan een duurzaam beheer van de wereldzeeën, en dit door nieuwe wetenschappelijke kennis en meetgegevens te genereren.

De thema’s waar De Zee als Goed Doel op inzet focussen op - maar zijn niet beperkt tot - klimaatverandering (de wisselwerking tussen oceaan, klimaat en biodiversiteit), de gezondheid van de oceaan en de relatie van de oceaan met de menselijke gezondheid, aangevuld met algemenere thema’s zoals exploratie, mariene observaties en technologische innovatie.

Deze projecten en beurzen bestaan bij gratie van de donateurs, leden en sponsors. Willen we dit wetenschappelijk onderzoek behouden, uitbreiden of nieuwe starten, dan kunnen we jouw steun goed gebruiken. Dat kan op verschillende manieren: word lid van het VLIZ, doneer, neem De Zee als Goed Doel op in uw testament, overweeg een schenking, word partner of shop de Sea&Science-collectie.