Minister Van Quickenborne bezoekt Marine Robotics Centre in het kader van de blauwe economie | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Minister Van Quickenborne bezoekt Marine Robotics Centre in het kader van de blauwe economie

Toegevoegd op 2021-06-22
Op dinsdag 22 juni 2021 kwam vice-eersteminister en minister van Justitie en Noordzee Vincent Van Quickenborne op uitnodiging van De Blauwe Cluster langs in Oostende om een aantal boeiende initiatieven binnen de blauwe economie te leren kennen. Op het programma onder meer een bezoek aan het Marine Robotics Centre van het VLIZ en een demonstratie van het onbemande vaartuig 'Adhemar'.

Minister Van Quickenborne bezoekt het Marine Robotics Centre van het VLIZ in aanwezigheid van Jan Mees, Algemeen Directeur van het VLIZ en Marc Nuytemans, de CEO van De Blauwe Cluster (Foto: VLIZ & De Blauwe Cluster | Els Verhaeghe).

Later op de ochtend stond er nog een boottochtje in en buiten de haven op het programma om het testplatform 'Blue Accelerator' te bezichtigen, en een lunch met prominente spelers in de blauwe economie. 's Namiddags begaf minister Van Quickenborne zich naar Brussel om het nieuwe wetgevende kader voor autonome vaartuigen toe te lichten tijdens een webinar rond autonome scheepvaart. Het kabinet van de minister communiceerde in dit verband een officieel persbericht.

Bekijk alle beelden in onze fotogalerij.
 

Link: www.blauwecluster.be/nieuws/minister-van-quickenborne-op-bezoek-oostende[Overzicht] [Login]