Jaarboek 2022

Voorwoord

Ben je benieuwd naar de realisaties van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) van het afgelopen jaar? Het jaarboek 2022 bundelt voor jou alle relevante cijfers en verwezenlijkingen. De 10 hoogtepunten berichten over de belangrijkste mijlpalen, evenementen, activiteiten of projecten van het VLIZ voor 2022. Drie zorgvuldig uitgekozen impacttrajecten informeren je dan weer over het langjarige aandeel van het VLIZ in maatschappelijke of economische topics. Maak verder kennis met onze partners en blader door de kritieke prestatie en management-indicatoren.

Veel leesplezier!

 

Hoogtepunten 2022

De hoogtepunten zijn die evenementen, verwezenlijkingen, activiteiten of projecten van het VLIZ die bijzonder zijn voor 2022. Vaak zijn deze tot stand gekomen dankzij een intense samenwerking tussen verschillende departementen en afdelingen.

LEES MEER 

 

Impacttrajecten

Partners

EMODnet

 

Het Europees marien observatie- en datanetwerk (EMODnet) is een langdurige Europese mariene datadienst die de overvloed aan bestaande maar vaak gefragmenteerde Europese mariene gegevens en observaties ontsluit en gegevens en gegevensproducten optimaal toegankelijk maakt voor gebruik door overheidsinstanties, wetenschappers en maritieme bedrijven.

Lees meer

European Marine Board

 

De European Marine Board (EMB) biedt zijn mariene wetenschappelijke lidorganisaties een onafhankelijk pan-Europees platform om gemeenschappelijke onderzoeksprioriteiten vast te stellen, marien onderzoek te bevorderen en de kloof tussen mariene wetenschap en beleid te dichten.

Lees meer

JPI Oceans

 

Het Joint Programming Initiative Healthy and Productive Seas and Oceans (JPI Oceans) is een pan-Europees intergouvernementeel platform dat de efficiëntie en impact van onderzoek en innovatie voor duurzaam gezonde en productieve zeeën en oceanen verhoogt.

 

Lees meer

UNESCO / IOC Project Office for IODE

Sinds 2005 biedt VLIZ onderdak en ondersteuning aan het projectbureau voor het programma voor de internationale uitwisseling van oceanografische gegevens en informatie (IODE PO) van de Intergouvernementele Oceanografische Commissie (IOC) van UNESCO.

Lees meer

Mensen zittend aan een laptop

KPI's en Management- indicatoren

De PDF's van zowel de KPI's als de Managementindicatoren kan je hieronder downloaden