Global Ocean Science Report 2020 rapporteert over globale mariene onderzoekscapaciteit | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Global Ocean Science Report 2020 rapporteert over globale mariene onderzoekscapaciteit

Toegevoegd op 2020-12-15
Het tweede Global Ocean Science Report 2020 (GOSR2020) biedt een geactualiseerd globaal overzicht van hoe, waar en door wie aan oceaanwetenschap wordt gedaan. De cijfers bieden inzicht in hoe nieuwe kansen voor onderzoek en innovatie te benutten. VLIZ-directeur Jan Mees was persoonlijk mede-hoofdredacteur van het Report dat op 14 december 2020 door UNESCO werd gelanceerd.


Het GOSR2020-rapport komt met nieuwe cijfers over de tewerkstelling, infrastructuur, financiering, investeringen, publicaties, data-stromen en -uitwisseling, en verschillen aan in het nationaal wetenschapsbeleid. In deze tweede editie behandelt het ook vier bijkomende onderwerpen: de bijdrage van de oceaanwetenschappen aan duurzame ontwikkeling, blauwe octrooiaanvragen, een genderanalyse en capaciteitsontwikkeling in de oceaanwetenschap.

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) droeg bij aan het rapport als voorzitter van de redactieraad, auteur en recensent. Lees op de website van het Compendium voor Kust en Zee hoe de Belgische mariene wetenschap het ervan afbrengt: 
 

Link: www.compendiumkustenzee.be/nl/global-ocean-science-report-2020-rapporteert-over-globale-mariene-onderzoekscapaciteit[Overzicht] [Login]