Technologie & innovatie

Technologie en innovatie

TECHNOLOGIE & INNOVATIE

Bij VLIZ geloven we dat technologie en innovatie essentieel zijn om de huidige beperkte mogelijkheden om uitgebreide waarnemingen te doen in de oceanen en zeeën van de wereld aan te pakken. Er is een groeiende behoefte aan oceaangegevens om ons begrip, beheer en duurzaam gebruik van het mariene milieu te verbeteren. Wij zijn van mening dat een grotere inclusie en verdere technologische ontwikkelingen van geïntegreerde observatienetwerken, waaronder mariene autonome systemen, ons vermogen om de essentiële oceaanvariabelen te meten zal bevorderen en belangrijke gegevenslacunes zal opvullen om onze wetenschappelijke kennis te vergroten en dringende wetenschappelijke vragen op te lossen.

Om de mariene wetenschap in Vlaanderen vooruit te helpen, ontwikkelt, coördineert en verschaft VLIZ toegang tot belangrijke platformen, observatiesystemen en technische expertise. Daartoe investeert VLIZ in instrumenten, technologieën, zeegaande- en dataplatformen en ondersteunende onderzoekscentra zoals het Marine Robotics Centre en het Marine Observation Centre.

Technology @ VLIZ

AUV
De USV in de haven van Oostende
Technologie en innovatie

Projecten

Greenland Gradients

We have over the last 25 years made long-term environmental measurements in East Greenland, mostly in the Daneborg/Zackenberg area. Time is ready to scale up our measurements to the regional scale eventually to all of Greenland. Through a close collaboration between different science disciplines (atmosphere, cryosphere, terrestrial, limnic and marine environmental scientists) and during the last years together with engineering, the Arctic Research Centre at Aarhus University have ambition to use new technology for such an upscaling.

Nieuws