IMIS

Publicaties | Instituten | Personen | Datasets | Projecten | Kaarten
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Invloed van het strippen op de kwaliteit van de vis en mogelijkheden ervan aan boord van de vissersvaartuigen
Vyncke, W. (1971). Invloed van het strippen op de kwaliteit van de vis en mogelijkheden ervan aan boord van de vissersvaartuigen. Landbouwtijdschrift 24(3): 333-345
In: Landbouwtijdschrift = Revue de l'Agriculture. Ministerie van Landbouw: Brussel. ISSN 0776-2143, meer
Peer reviewed article  

Beschikbaar in  Auteur 

Trefwoord
    Marien/Kust

Auteur  Top 

Abstract
    Vooreerst wordt de invloed van het strippen (gutten) op de kwaliteit van de vis besproken. Het besluit van deze studie is dat het al dan niet gutten van de vis van talrijke faktoren afhangt, waarvan de voornaamste zijn: de duur van de reis, de vissoort, de grootte en hoeveelheid van de gevangen vis en het seizoen (nl. invloed van de warmte). In de meeste gevallen echter is het strippen aan te raden. Deze bewerking vergt evenwel veel en moeizaam werk aan boord, vooral bij grote vangsten. Daarenboven dient het gutten zeer zorgvuldig te geschieden wil men de houdbaarheid van de vis niet in gevaar brengen.Om deze redenen wordt reeds sedert jaren beproefd het gutten aan boord mechanisch uit te voeren. Een groot voordeel van het gebruik van gut-machines is tevens dat een betere arbeidsrationalisatie aan boord mogelijk is. In recente jaren zijn in het buitenland diverse machines voorgesteld waarvan de voornaamste hier worden beschreven.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteur