Zeekraal: een zilte zomerdelicatesse
In: Fockedey, N. et al. (2023). Testerep juli 2023. Testerep magazine, 24(7). Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende. , meer
In: Testerep magazine. Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende. , meer
| |
Abstract |
Zeggen hanepoot, krabbekwaad of zouterik je iets? Neen? Niet verwonderlijk. Het zijn in onbruik geraakte bijnamen voor een plant die we beter kennen als zeekraal. Het kleine groene plantje is het schoolvoorbeeld van zoutminnende flora in onze contreien. Je spotte het misschien al eens op een wandeling in een getijdengebied met zout of brak water. Maar evengoed ligt het zo nu en dan op je bord. Want naast een kenmerkende soort voor slikken en lage schorren is het een ware delicatesse. Ontdek wat zeekraal zo uniek maakt en waarom het de aandacht trekt van fijnproevers over de hele wereld. |
|