Digital Ocean Forum 2023

Start datum
Eind datum
Locatie
Auditorium Breydel, Brussels
Land
Belgium

De Europese Commissie organiseert samen met Mercator Ocean International en het Vlaams Instituut voor de Zee het tweede European Digital Ocean Forum 2023. Het evenement zal plaatsvinden op 15 juni 2023 als een hybride evenement, en wil deskundigen, belanghebbenden, beleidsmakers en geïnteresseerde burgers samenbrengen om samen – in co-design en co-creatie – de Europese 'Digitale Tweeling van de Oceaan' (EU DTO) te ontwikkelen. Uw inbreng gevraagd over hoe deze virtuele testomgeving optimaal kan ontwikkeld worden voor het uitproberen van uw toepassingen, vooraleer ze in de echte oceaan uit te rollen!
 

Digital Ocean Forum 2023


Op 15 juni organiseren het directoraat-generaal Onderzoek (DG RTD) en het directoraat-generaal Maritieme zaken en visserij (DG MARE) van de Europese Commissie, samen met Mercator Ocean International en VLIZ, het tweede European Digital Ocean Forum 2023. Dit hybride evenement wil deskundigen, belanghebbenden, beleidsmakers en geïnteresseerde burgers samen te brengen in het co-design en co-creatie van de Europese Digitale Tweeling van de Oceaan, afgekort EU DTO.

Een digitale tweeling van de ocean als virtuele testomgeving

De Europese Digitale Tweeling van de Oceaan (EU DTO) moet je zien als een virtuele testomgeving voor het uitproberen van toepassingen, vooraleer ze in de echte oceaan uit te rollen. De EU DTO moet alle kennis over de oceaan gemakkelijk beschikbaar maken voor burgers, ondernemers, wetenschappers en beleidsmakers door hen een innovatieve set van gebruikersgestuurde, interactieve en visualisatie-instrumenten te bieden. Door gebruik te maken van bestaande Europese wetenschap en middelen, zal de Europese DTO consistente multi-dimensionale beschrijvingen met hoge resolutie van de oceaan bieden. Dit omvat de fysieke, chemische, biologische, socio-ecologische en economische dimensies, met prognoseperioden variërend van seizoenen tot meerdere decennia.

De Europese DTO is een samenwerkingsomgeving die gebaseerd zal zijn op een digitale operationele ruggengraat (voortaan de European Digital Twin Ocean INFRA of EDITO- INFRA genoemd), die de architectuur biedt voor EU-projecten om hun eigen oceaanwetenschap en -gegevens te uploaden en te delen.

Wat te verwachten van het Digital Ocean Forum 2023?

  • Je komt mee te weten over de visie van de EU DTO en je krijgt verslag over de voortgang tot nu toe.
     
  • Je krijgt feedback over de technische workshop, daags voordien gehouden op 14 juni, waar deskundigen van ongeveer 50 onderzoeksorganisaties en projecten (enkel op uitnodiging) input geven over de ontwikkeling van de EU DTO, en welke methoden best gebruik worden voor potentiële bijdragen.
     
  • Je neemt deel aan een toekomstgerichte discussie over de manier waarop de EU DTO Ocean gemeenschappen en actoren moet dienen, hoe het zich moet ontwikkelen, en hoe het beleid en besluitvorming zal beïnvloeden.

Meer info en registreren

Via de website van EDITO-infra