VLIZ nodigt de buren uit op Marien Station Oostende


Foto: VLIZ

Zowel Oosteroever als het VLIZ zijn in volle ontwikkeling. In deze buurt komen er heel wat nieuwe bewoners toe, waarvan sommigen misschien geïnteresseerd zijn in onze werking. Het leek ons dan ook opportuun om een infoavond te organiseren voor de buurtbewoners. 

Op het programma stond een uitgebreide uitleg van algemeen directeur Jan Mees, die de reguliere VLIZ-werking en het recente onderzoeksmandaat toelichtte. Daarnaast focuste hij op de verhuis van de kantoren naar de Ankerstraat. Ook had hij het over de uitbreiding van het Marien Station Oostende, die het VLIZ in het vooruitzicht heeft.

De aanwezigen kregen een rondleiding in de loodsen van het Marien Station Oostende, waar ze naast de laboratoria en de technische ruimtes ook de onderwaterrobots konden bekijken.

Het VLIZ was vereerd met de mooie opkomst. Met 128 aanwezigen konden we spreken van een geslaagd initiatief.  In de toekomst zullen we onze buren graag opnieuw uitnodigen voor infosessies over de voor hen cruciale veranderingen binnen ons instituut, zoals de uitbreiding van het Marien Station Oostende en de nieuwbouw in de Ankerstraat.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.