Vlaams Instituut voor de Zee officieel bekrachtigd als UN Ocean Decade Partner


Foto: Shutterstock | Ethan Daniels

De UN Ocean Decade heeft onlangs een nieuwe golf van acties en partners bekendgemaakt die vanaf nu officieel mogen verklaren het gezamenlijk gestelde doel mee te onderschrijven en ondersteunen, nl. “streven naar meer mariene wetenschap en kennis, om een duurzame oceaan te bekomen tegen 2030”. In de nieuwe lijst worden heel wat acties en instellingen uit Vlaanderen vermeld en erkend.

Onder de nieuw erkende oplossingen naar meer oceaankennis vinden we o.a. de Brilliant Marine Research Idea beurs (BMRI) – een initiatief van de VLIZ-filantropiewerking "De Zee als een Goed Doel" – als een bijdrage om onderzoek te stimuleren. Ook de VLIZ Marine Science Day (VMSD) wordt door de VN gezien als een activiteit om mariene en kustwetenschappen te promoten en (jonge) wetenschappers in contact te brengen met andere sectoren en stakeholders.

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) werd erkend als partner vanwege zijn engagement om het VN-decennium van de oceaanwetenschappen te ondersteunen door acties te coördineren, initiatieven te katalyseren, gerichte communicatie en outreach te leiden, en middelen te mobiliseren.

We zijn trots te kunnen aankondigen dat de InnovOcean Campus in Oostende 4 van de in totaal 11 wereldwijd erkende Decennium Implementing Partners herbergt: samen met VLIZ omvat de lijst de European Marine Board, EMODnet en JPI Oceans.

Meer info: