Oproep voor de VLIZ mariene wetenschapsprijzen 2021


Foto: VLIZ | Stefanie Reynaert

Met deze wetenscghappelijke prijzen wil het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) verdienstelijke marien onderzoek bekronen, jonge mariene professionals aanmoedigen om dit ook in de toekomst te blijven doen, en het zeewetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen bevorderen. De prijsuitreiking zal doorgaan op de VLIZ Marine Science Day 2022 op woensdag 2 maart in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende.
 
  • VLIZ Professionele Bachelor Thesis Award 2021
    Elk jaar kent het VLIZ een prijs toe ter bekroning van een professionele bachelor thesis. Zowel fundamentele als toegepaste onderzoeks­onderwerpen in alle takken van de mariene wetenschappen komen in aanmerking. De prijs bedraagt 500 EUR en is voorbehouden aan jonge onderzoekers die de voorbije twee jaar (2020 of 2021) succesvol hun professionele bachelordiploma behaalden aan een Vlaamse hogeschool, of aan jonge Vlaamse onderzoekers die de voorbij twee jaar (2020 of 2021) afstudeerden als bachelor aan een internationale onderwijsinstelling. 
    [Meer info] [Reglement] [Online inschrijven] [Eerdere laureaten]
 
  • VLIZ Master Thesis Awards 2021
    Het VLIZ reikt jaarlijks twee Master Thesis Awards uit ter bekroning van een master thesis. Zowel fundamenteel als toegepast onderzoek in alle takken van de mariene wetenschappen komt in aanmerking. De prijzen bedragen 500 EUR en zijn voorbehouden aan jonge onderzoekers die de voorbije twee jaar (2020 of 2021) afstudeerden aan een Vlaamse universiteit, of aan jonge Vlaamse onderzoekers die de voorbije twee jaar (2020 of 2021) afstudeerden aan een internationale universiteit of hogeschool.
    [Meer info] [Reglement] [Online inschrijven] [Eerdere laureaten]
 
  • VLIZ North Sea Award 2021
    Jaarlijks kent het VLIZ een wetenschappelijke prijs toe voor het bevorderen van innovatief fundamenteel of toegepast onderzoek naar de structuur en het functioneren van de Noordzee. De prijs wordt toegekend aan een onderzoeker of een onderzoeksteam actief en verblijvend in een land grenzend aan de Noordzee. De prijs bedraagt 1 000 EUR en is ondeelbaar.
    De award wordt toegekend als beloning voor een recent en origineel wetenschappelijk werk over de structuur, de werking en/of het duurzaam beheer van het ecosysteem van de Noordzee, met speciale aandacht voor de ondiepe kustgebieden en estuaria van de Zuidelijke Bocht en het Kanaal. De bijdrage is van postuniversitair of postdoctoraal niveau en verwijst naar maximaal drie jaar postdoctoraal onderzoek sinds het behalen van het doctoraat.
    [Meer info] [Reglement] [Online inschrijven] [Eerdere laureaten]

Alle prijzen worden uitgereikt op 2 maart 2022 ter gelegenheid van de VLIZ Marine Science Day in De Grote Post in Oostende.

Het reglement van de prijzen kan gedownload worden op www.vliz.be/nl/wetenschapsprijzen. Het online deelname­formulier vindt u op registration.vliz.be/awards2021.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van uw online deelnameformulier én alle gevraagde documenten. Een overzicht van de nodige documenten vindt u in het reglement. De deadline voor indiening is 31 december 2021.

Later dit najaar verschijnt ook de call voor de Aanmoedigingsprijs Dr. Edouard Delcroix, ter waarde van 2.500 EUR. Deze ondertussen jaarlijks uitgereikte prijs is voorbehouden aan een jonge wetenschapper die aan de start van zijn/haar onderzoekscarrière staat. De prijs wordt uitgereikt ter bekroning van wetenschappelijk onderzoek in het ruime kader van de oceaan en de menselijke gezondheid. De prijs werd opgericht ter ere van Dr. Edouard Delcroix (1891-1973), Belgisch orthopedisch chirurg en pionier in de thalassotherapie. Meer informatie volgt in de komende weken.

Voor alle verdere informatie, aarzel niet contact op te nemen met het VLIZ, per mail aan awards@vliz.be of telefonisch op het nummer +32 (0)59 34 21 30.