Grote Rede in een nieuw jasje

Het 16de nummer van ons gratis infoblad over zee en kust is het allereerste nummer in vierkleurendruk, op een betere - maar nog steeds milieuvriendelijke - papierkwaliteit. Het Vlaams Instituut voor de Zee en de redactie van de Grote Rede beslisten tot deze opwaardering, voortgaand op de gestage groei van ons lezerspubliek (a rato van één nieuwe abonnee per dag) en de vele positieve reacties en evaluaties. Er zijn ook vijf nieuwe rubrieken toegevoegd. We hopen dat De Grote Rede hierdoor nog aantrekkelijker wordt en nog meer lezers kan aanspreken!

Van nu af aan helpt ‘Cis de strandjutter’ je de meest bizarre strandvondsten herkennen en bekijkt Nancy samen met een team visserij-experten de oorsprong van de vis, schelp- en schaaldieren die we allen zo graag consumeren. Maar er is meer. In ‘Stel je zeevraag’ kun je je meest prangende zee- en kustvragen kwijt en binnen de rubriek ‘Kustbarometer’ wordt een licht geworpen op hoe onze kust eraan toe is. En om het voor de lezer allemaal nog wat spannender te maken, leggen we je in ‘Kustkiekjes’ een verrassende foto voor en de uitdaging te achterhalen wat dit beeld voorstelt en waar het is gefotografeerd. Je kunt er overigens een prijs mee winnen!

Daarnaast zijn er natuurlijk ook de gebruikelijke drie hoofdbijdragen - ditmaal over beschermde gebieden op zee, visserijafval en voor baders gevaarlijke muistromen -, de historisch/etymologische verklaring van twee zeewoorden (‘Vlakte van de Raan’ en ‘strand’) en een uitgebreide reeks korte berichtjes, in de branding gesprokkeld.

Oordeel zelf maar online!

Wie het blad in de bus wil krijgen, kan zich gratis abonneren door naam en postadres door te bellen (059 342130) of te mailen op info@vliz.be.