28 / 10 / 2016
![](http://www.vliz.be/sites/vliz.be/files/public/docs/nieuws/ContestRoellinger2017-9(1.9S).jpg)
© SeaWeb Europe
De organisator van deze wedstrijd is SeaWeb Europe (www.seaweb-europe.org) en krijgt hierbij de persoonlijke steun van de Franse chef-kok Olivier Roellinger en vele andere partners, o.a. het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in België.
De brochure met de algemene voorstelling van de wedstrijd, de regels en prijzen vindt u hier in het Engels, Frans of Spaans. Kandidaten kunnen hun dossier tevens in deze drie talen indienen.
Om een deelnemersformulier aan te vragen, kan u eerstdaags schrijven naar SeaWeb Europe in Parijs (concours@seaweb-eu.org) en hierbij aangeven in welke categorie u wenst mee te doen (professional of student). Het indienen van het vervolledigde dossier moet ten laatste op 31 december 2016 gebeuren.
Geselecteerde kandidaten binnen categorie 'professional -35' zullen worden uitgenodigd om hun recepten te komen bereiden en verdedigen in de Ferrandi Paris hotelschool. Geselecteerde studenten-chefs moeten hun vaardigheden en kennis presenteren in één van de deelnemende hotelscholen in Zweden, Polen, Spanje of Frankrijk.
De wedstrijd – oorspronkelijk enkel in het Frans georganiseerd in Frankrijk, België, Luxemburg en Zwitserland – is sinds vorig jaar opengetrokken voor kandidaten uit alle Europese landen. Informatie (beelden, winnaars en prijzen) over eerdere edities is te vinden op de website van SeaWeb Europe en hun Facebook pagina.