Europese culinaire competitie met duurzame vis: nu voor jonge chefs en zaalpersoneel


Foto: Ethic Ocean

De wedstrijd wordt georganiseerd door Ethic Ocean (www.ethic-ocean.org). Zij krijgen daarbij de persoonlijke steun van de Franse vischef Olivier Roellinger en vele andere Europese partners, o.a. het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in België.
 
Heb je interesse om deel te nemen aan dit grote avontuur? Neem vandaag nog contact op via mail concours@ethic-ocean.org en vraag je registratieformulier aan. De wedstrijd staat open voor Europese chef-koks jonger dan 35 jaar en voor studenten die een horeca-opleiding volgen in een Europees land. Geef door in welke categorie je wenst deel te nemen: als jong-professioneel, als chef in opleiding of als kelner in opleiding. Deelnemen kan in het Engels, Frans of Spaans.

Chefs en chefs in opleiding krijgen tot 8 januari 2019 de tijd om twee recepten met duurzame vis en zeevruchten te creëren en het deelnamedossier te vervolledigen.

Kelners die nog in opleiding zijn, kunnen dit jaar voor het eerst ook meedingen in een aparte wedstrijdcategorie (momenteel enkel voor kandidaten uit West-Europese landen). Naast praktische tests, moeten zij zich voorbereiden op een mondelinge presentatie rond duurzame vis op het menu.
 
De brochure met de algemene voorstelling van de wedstrijd, de regels en prijzen vind je hier in het Engels, Frans of Spaans.
 
De (van oorsprong Franse) culinaire competitie Olivier Roellinger wordt sinds 2016 op Europese schaal georganiseerd en staat open voor kandidaten uit alle Europese landen.

Geselecteerde kandidaten binnen de categorie 'young professionals' (onder de 35) worden uitgenodigd om hun recepten te komen bereiden en verdedigen in de Ferrandi Paris hotelschool op 27 april 2020. Geselecteerde studenten-chefs moeten hun vaardigheden en kennis presenteren in één van de deelnemende hotelscholen in Frankrijk, Hongarije, Griekenland of Zweden. West-Europese kandidaat-kelners gaan voor de jurering naar de Yvon Bourges Dinard catering school in Bretagne, Frankrijk op 25 april 2019.

Informatie (beelden, winnaars en prijzen) over eerdere edities van de culinaire competitie is te vinden op de website van Ethic Ocean en hun Facebook pagina.