Een briljant onderzoeksidee? Maak aanspraak op een BMRI-beurs!


Met een BMRI-beurs kan een PhD-student of junior postdoc een briljant nieuw idee uitwerken. Hier Loïc Piret, laureaat van een BMRI2019, bij een meting in een Chileense fjord.  Foto: © Loïc Piret

Ledenbijdrages, giften en sponsoring voeden de VLIZ-filantropiewerking – De Zee als Goed Doel. Hiermee kunnen we jaarlijks enkele briljante onderzoeksideeën van promovendi en jonge postdocs financieren. De Brilliant Marine Research Ideas (BMRI) kunnen bijdragen aan het oplossen van een interessante mariene onderzoeksvraag. VLIZ biedt mariene/maritieme bedrijven tevens de kans om een BMRI-beurs te sponsoren.

Het totale beschikbare budget te spenderen aan BMRI-beurzen in 2021 bedraagt 25.000 euro. Dit jaar ontvingen we 5.000 euro sponsoring van zowel DEME als van Antea Group, bedrijven actief in de blauwe economie in Vlaanderen.   

Op vraag vanuit de mariene onderzoekswereld breiden we het gamma aan BMRI-beurzen in 2021 uit. Naast promovendi, kunnen vanaf dit jaar ook junior postdocs aan Vlaamse universiteiten of hogescholen meedingen naar een beurs. Daarenboven kunnen doctoraatsstudenten uit het zuiden, maar met een aantoonbare link met een mariene onderzoeksgroep in Vlaanderen, ook appliceren. Check de details van de verschillende calls for proposals op de website van VLIZ.

Onderwerpen die o.a. in aanmerking komen voor de BMRI-beurzen zijn verontreiniging, de oceaan en de menselijke gezondheid, mariene biodiversiteit, klimaatverandering, oceaangerelateerde rampen en mariene exploraties. DEME wenst een beurs te sponsoren gelinkt aan ingenieurs- en technologische wetenschappen, visserij- en aquacultuurwetenschappen, economische wetenschappen of biologische wetenschappen. Antea Group geeft de voorkeur aan het sponsoren van onderzoek gerelateerd aan waterbouwkunde en hydrodynamica van kustzones en estuaria, alsook microplasticonderzoek in estuaria.

De beurzen van max. 5.000 euro moeten dienen om jonge mariene wetenschappers te helpen bij hun lab- en/of veldwerk, dataverwerving en -analyse, bezoeken aan andere instituten om gespecialiseerde faciliteiten te gebruiken, de aankoop van apparatuur of software nodig voor een bepaalde analyse, etc.



Meer informatie en aanvraagformulieren voor de verschillende calls for proposals is te vinden op de website van VLIZ: