Beurzen Brilliant Marine Research Idea 2020


Foto: VLIZ (Nick Decombel)

Met de bijdragen en giften die het VLIZ ontvangt in het kader van de filantropiewerking worden mariene onderzoeksideeën gefinancierd die kunnen bijdragen aan het oplossen van een op hypothese gebaseerde mariene onderzoeksvraag. Voor de call 2020 nodigde het VLIZ voor het eerst bedrijven uit de Blauwe Economie uit tot het sponsoren van een beurs. We hebben het genoegen aan te kunnen kondigen dat DEME nv 1 extra BMRI-beurs sponsort.
 
Het totale beschikbare budget voor de beurzen (anno 2020) is 10.000 EUR gefinancierd door de VLIZ-filantropiewerking en 5.000 EUR gesponsord door DEME nv, waarbij maximaal 5.000 EUR per beurs voorzien wordt.
 
Onderwerpen die o.a. in aanmerking komen voor de VLIZ BMRI-beurzen zijn verontreiniging, de oceaan en de menselijke gezondheid, mariene biodiversiteit, klimaatverandering, oceaangerelateerde rampen en mariene exploraties. De DEME BMRI-beurs is gelinkt aan specifieke thema's behorende tot de ingenieurs- en technologische wetenschappen, visserij- en aquacultuurwetenschappen, economische wetenschappen of biologische wetenschappen.
 
De beurs kan worden gebruikt om promovendi te helpen bij hun lab- en/of veldwerk, data-acquisitie en -analyse, bezoeken aan andere instituten om gespecialiseerde faciliteiten te gebruiken, de aankoop van apparatuur of software die nodig is voor een bepaalde analyse, etc. Het fonds kan niet gebruikt worden voor personeelskosten of om conferenties bij te wonen.
 
Meer informatie en aanvraagformulier zijn te vinden op de VLIZ-website.