Beurzen Brilliant Marine Research Idea 2019


Foto: VLIZ (Misjel Decleer)

Met de ledenbijdragen en giften die het VLIZ ontvangt in het kader van de filantropiewerking worden mariene onderzoeksideeën gefinancierd die kunnen bijdragen aan het oplossen van een op hypothese gebaseerde mariene onderzoeksvraag.

Onderwerpen die o.a. in aanmerking komen zijn verontreiniging, de oceaan en de menselijke gezondheid, mariene biodiversiteit, klimaatverandering, oceaan-gerelateerde rampen en mariene exploraties.

De beurs (max. 5 000 EUR) kan worden gebruikt om promovendi te helpen bij hun lab- en/of veldwerk, data-acquisitie en -analyse, om een bezoek aan een ander instituut te financieren om er hun gespecialiseerde faciliteiten te gebruiken, voor de aankoop van apparatuur of software die nodig is voor een bepaalde analyse, enz. Het fonds kan niet gebruikt worden als vergoeding voor het gebruik van bestaande infrastructuur binnen de eigen universiteit, voor personeelskosten, voor het betalen van reiskosten die meer dan 50% van de beurs omvatten of om conferenties bij te wonen.

Meer informatie en aanvraagformulier zijn te vinden op de VLIZ-website: