Zeekraal: een zilte zomerdelicatesse
Zeekraal ken je misschien van op je bord? Dit plantje, typisch voorkomend op slikken en lage schorren, is een ware delicatesse. Wat maakt dit zilte gewas zo uniek, en waarom trekt het de aandacht van fijnproevers over de hele wereld? Testerep magazine zocht het uit.
Noord-Atlantische Oceaan heeft koorts
De Noord-Atlantische Oceaan was de voorbije drie maanden uitzonderlijk warm. Zo warm als een hottub! Waaraan is dit te wijten?
Maak deel uit van grootse demo en denkoefening in klimaatneutraal maken Blauwe Economie
Ben jij van dichtbij of ver betrokken bij de Blauwe Economie in de Noordzee of Baltische Zee? Hoe kunnen we die activiteiten koolstofneutraal en circulair maken tegen 2030? Neem deel, draag bij en leer bij op de eerste BlueMissionBANOS Mission Arena in Göteborg!
Mariene wetenschapseducatoren op EMSEA in Georgië
EMSEA of de European Marine Science Educators Association staat voor het uitwisselen van goede educatieve praktijken om zo de kennis over het mariene milieu en de blauwe economie bij scholieren en het brede publiek te verbeteren.
(Marien) zwerfvuil en microplastics in België anno 2023 in kaart gebracht
Hoeveel plastic zwerfvuil is er te vinden op onze stranden en het Belgisch deel van de Noordzee? Het VLIZ bundelde alle wetenschappelijk kennis anno 2023.
Wereldwijde gemeenschap visonderzoekers bijeen in Tervuren
Het jaarlijkse FishBase/SeaLifeBase symposium gaat door op 4 september in Tervuren. Iedereen geïnteresseerd in vissen en aquatische organismen is er welkom om bij te leren over de nieuwste inzichten en studies die gebruik maakten van deze wereldwijd vaak geconsulteerde informatieplatformen.
VLIZ zoekt versterking wetenschapscommunicatie
Ben jij een sterke organisator met goede communicatieve skills? Word jij onze nieuwe collega die de burgerwetenschap- en outreach-initiatieven van het VLIZ in de praktijk mee gaat ondersteunen? Solliciteren kan nog tot 18 augustus.
Zoek je mee naar schilden van zeekat?
Strandwandelaar, strandjutter, afvalraper of strandvisser: jouw hulp is goud waard! Vind je op het strand een schelp van de gewone zeekat? Maak dan een foto en stuur die door. Zo help je de wetenschappers om de levenscyclus van deze soort beter te begrijpen, en overbevissing te voorkomen.