Ober, er zit geschiedenis in mijn vissoep!
Eten bereiden en ervan genieten is van alle tijden. Vandaag bieden historische kookboeken ons een interessante inkijk in de beschikbaarheid en het gebruik van vis en zeevruchten in onze contreien. Hier volgt een beknopte geschiedenis van het eten en bereiden van Noordzeevis en zeevruchten van de Romeinse periode tot nu.
Verlengd tot 5 februari: Oproep internationale Prijs Dr. Edouard Delcroix
Ben je als wetenschapper actief in onderzoek naar de oceaan en menselijke gezondheid? Dan kan je meedingen naar de prestigieuze internationale wetenschappelijke Prijs Dr. Edouard Delcroix.
Expo: Oostende door de lens van meesterfotograaf Antony
Ontdek een uitzonderlijke kunsthistorische schat aan foto’s van de Oostendse meesterfotograaf Maurice Antony in de Venetiaanse Gaanderijen in Oostende.
Habitat mapping voor het behoud van natuur en biodiversiteit
Save the date! Kom op 5 oktober naar de LifeWatch Biodiversity Day en raak geïnspireerd door de nieuwste technieken en toepassingen om biotopen en habitats in kaart te brengen, zowel op land als in zee.
Het VLIZ groeit in al zijn afdelingen en zoekt diverse medewerkers
Ontdek zes nieuwe vacatures bij het Vlaams Instituut voor de Zee met heel diverse profielen. We verwelkomen meerdere data- en projectmanagers, een doctoraatonderzoeker aerosolen, een marien ingenieur en een extra medewerker voor de projectadministratie. Neem een kijkje in ons aanbod! En wie weet word je onze nieuwe collega?
VLIZ achter de schermen: bibliothecaris Fons
We lopen een dag mee in het spoor van Fons Verheyde, bibliothecaris van de zeebibliotheek van het VLIZ.
Help wetenschappers aangespoelde viszendertjes terug te vinden
Ga je deze zomer naar het strand? Let dan goed op of je geen felgekleurd oranje zendertjes aantreft ter hoogte van de vloedlijn. Ze bevatten heel wat waardevolle informatie die wetenschappers helpt om verschillende vissoorten beter te begrijpen, beschermen en beheren.