Juli 2022

Stilleven met vis
Clara Peeters | KMSKA

Ober, er zit geschiedenis in mijn vissoep!

Eten bereiden en ervan genieten is van alle tijden. Vandaag bieden historische kookboeken ons een interessante inkijk in de beschikbaarheid en het gebruik van vis en zeevruchten in onze contreien. Hier volgt een beknopte geschiedenis van het eten en bereiden van Noordzeevis en zeevruchten van de Romeinse periode tot nu.

Prijs Delcroix menselijke gezondheid en oceaan
Brian Gordillo | Unsplash
VLIZ recruteert
VLIZ | Nick Decombel Fotografie
Fons Verheyde
VLIZ

Help wetenschappers aangespoelde viszendertjes terug te vinden

Ga je deze zomer naar het strand? Let dan goed op of je geen felgekleurd oranje zendertjes aantreft ter hoogte van de vloedlijn. Ze bevatten heel wat waardevolle informatie die wetenschappers helpt om verschillende vissoorten beter te begrijpen, beschermen en beheren.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Nieuwsbrief delen

Lijkt Testerep magazine je iets voor jouw vrienden of collega’s? Deel het met hen!