Natuurherstel in het Belgische deel van de Noordzee onder de aandacht

Kick-off event Natuurherstel in het Belgisch dee van de Noordzee
Dienst Marien Milieu

Menselijke verstoring en klimaatverandering bedreigen de natuur in het Belgisch deel van de Noordzee. Opdat de natuur de kans zou krijgen zicht ten volle te ontwikkelen en de Noordzee ons kan beschermen als belangrijke buffer tegen klimaatverandering en andere uitdagingen, is het herstel van waardevolle Noordzeehabitats cruciaal. Op dinsdag 31 mei stelt de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid graag zijn visie rond natuurherstel in de Noordzee aan u voor.

Onze Noordzee ziet er van bovenaf uit als een uniforme watermassa. Onder het wateroppervlak schuilt er echter een grote verscheidenheid aan fauna en flora in verschillende habitats. Deze biodiversiteit staat momenteel zwaar onder druk door menselijke verstoring en klimaatverandering. Stijgende temperaturen, verzuring van het zeewater, vervuiling en verstoring van de zeebodem zijn slechts enkele voorbeelden van uitdagingen voor de mariene leefwereld. 

De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid stelt graag zijn visie rond natuurherstel in de Noordzee aan u voor op dinsdag 31 mei 2022 tijdens het kick-off event ‘Natuurherstel in het Belgische deel van de Noordzee’. Drie sprekers nemen u mee in de wondere onderwaterwereld van onze Noordzee en laten u kennis maken met de belangrijkste habitats. Ze belichten de grootste bedreigingen én vooral ook hoe we de habitats samen in ere kunnen herstellen.

De sprekers worden hierbij ondersteund door Wim Opbrouck, die als geen ander de verwondering over de pracht van de Noordzee kan opwekken en delen. Minister van Noordzee, Vincent Van Quickenborne, zorgt voor de verwelkoming.

Meer info en registratie

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!