Recordaantal deelnemers voor Dag van de Wetenschap op VLIZ

Biodiversiteit
Klimaat
Technologie & innovatie
Zee & gezondheid

Niet minder dan 1550 zeeliefhebbers namen op zondag 26 november 2023 Dag van de Wetenschap – deel aan diverse activiteiten op het Marien Station Oostende van het VLIZ en aan boord van het onderzoeksschip Simon Stevin. Wetenschappers zetten er de gezondheid van de oceaan en de link met het menselijke lichaam in de kijker.

Dag van de Wetenschap 2023

Afgelopen zondag vierde heel Vlaanderen en Brussel opnieuw de Dag van de Wetenschap. En hoe! Zo’n 130 labo’s, hogescholen, onderzoeksinstellingen, musea, STEM-academies, universiteiten… uit heel Vlaanderen en Brussel openden de deuren voor het grote publiek en boden samen 837 activiteiten op 80 verschillende locaties aan.

Onder de noemer ‘Santé Zee’ organiseerde het VLIZ allerhande activiteiten voor jong en oud in Oostende. Thema dit jaar was de gezondheid van de oceaan en de link met het menselijke lichaam. Want zee en gezondheid gaan hand in hand. Een gezonde oceaan is cruciaal voor onze planeet Aarde. Denk maar aan de opwarming en verzuring van de oceaan door klimaatverandering. Of aan storende geluiden onder water door menselijke activiteiten op zee. Maar de zee heeft ook een belangrijke invloed op onze eigen gezondheid en op ons mentaal welzijn.

De bezoekers aan de Dag van de Wetenschap konden dit aan den lijve ondervinden door verscheidene interactieve standen, workshops, escape rooms en lezingen. Het gevarieerde aanbod sloeg duidelijk aan want met 1550 bezoekers, zakten er nooit eerder zoveel mensen af naar de Dag van de Wetenschap op de Oostendse Oosteroever.

De jaarlijkse Dag van de Wetenschap is een organisatie van Technopolis en was dit jaar toe aan zijn 13de editie. In 2024 gaat de Dag van de Wetenschap door op zondag 24 november. Iets om alvast in je agenda te schrijven!