VLIZ draagt met trots bij aan het tv-programma Over De Oceaan

Over de Oceaan
VLIZ

Het Vlaams Instituut voor de Zee heeft trots meegewerkt aan het nieuwe seizoen van Over De Oceaan. Dit keer zeilde viroloog Steven Van Gucht samen met vijf avonturiers 5000 kilometer over de Atlantische Oceaan. Naast avonturier was hij aan boord ook marien wetenschapper en nam hij waterstalen voor virusonderzoek. VLIZ leverde de benodigde apparatuur en protocollen, waarmee Van Gucht midden op de oceaan wetenschappelijk onderzoek kon doen. Deze samenwerking leidde tot een bijzondere ontdekking, die onthuld zal worden in de laatste aflevering.

Wat dit seizoen uniek maakt, is dat viroloog Steven Van Gucht tijdens de expeditie waterstalen nam voor virusanalyses. De apparatuur en protocollen, beschikbaar gesteld door VLIZ, maakten het mogelijk om deze unieke stalen midden op de oceaan te verzamelen.

Deze samenwerking heeft niet alleen tot fascinerende TV-beelden geleid, maar ook tot een bijzondere wetenschappelijke ontdekking die in de laatste aflevering van Over De Oceaan onthuld zal worden. We kijken ernaar uit om deze ontdekking met het publiek te delen en zijn trots op de bijdrage die VLIZ hieraan heeft kunnen leveren.

Over De Oceaan is elke zondag te zien op Play4 of al volledig te bekijken op Streamz.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!