GarnaalVerhaal in vismijn Nieuwpoort

Het GarnaalVerhaal in vismijn Nieuwpoort
Kris Vandecasteele | Stad Nieuwpoort

In Nieuwpoort is het GarnaalVerhaal, een multimediale beleving, geopend in de gang van de stedelijke vismijn. De permanente interactieve belevingsmuur dompelt bezoekers onder in de boeiende wereld van de Nieuwpoortse kustvisserij en het verhaal van de garnaal – van de zee tot op het bord. 

In de centrale gang van de vismijn realiseerde Stad Nieuwpoort een permanente interactieve belevingsmuur met informatieve panelen en digitale elementen om de reis van de garnaal – van de zee tot op het bord – te tonen. Bezoekers leren op een toegankelijke en interactieve manier meer over de geschiedenis en het vakmanschap van de garnaalvissers die dag in dag uit de Noordzee op gaan om dit hoogwaardige product aan land te brengen. Denk aan: informatieve panelen en een VR-bril die je meeneemt op zee met de garnaalvissers, verhalen van Nieuwportse vissres beluisteren via een QR-code bij hun portretten, video’s hoe de vis en garnaal aangeland en geveild wordt, … Je kijkt je ogen uit!

Het GarnaalVerhaal werd gerealiseerd binnen het relanceproject Beleef de Noordzeegarnaal van Toerisme Vlaanderen rond culinaire beleving. Ook toeristische initiatieven van Stad Oostende, Toerisme Oostende en Westtoer worden gebundeld in dit project rond de grijze garnaal.


GarnaalVerhaal
Kris Vandecasteele | Stad Nieuwpoort

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!