Schrijf een brief aan de zee! Of adopteer er een!

Letter to the sea
Shutterstock

Ben je tussen 3 en 22 jaar oud? Doe dan mee aan het wereldwijde initiatief om een brief te schrijven aan de zee. Deel je gedachten en gevoelens over jouw relatie met de oceaan in een brief en/of een tekening. Doel is om 1 miljoen brieven in te zamelen, ze te tonen en voor te lezen op internationale conferenties, en zo de jongeren een stem te geven. Ben je een wetenschapper, activist, beleidmaker of leider? Adopteer dan een van de brieven en beantwoord de jonge schrijver. 

De ambitie van ‘Letters to the Sea’ is om 1 miljoen brieven te verzamelen tegen de volgende Oceaan Decade Conferentie in Nice in 2025! Maar ook op andere conferenties zullen brieven worden geëxposeerd en voorgelezen, om zo de jonge mensen een stem te geven.

‘Letters to the Sea’ wil zo jongeren inspireren en de discussie over het behoud van de oceaan aanzwengelen. De brieven geven ook een unieke kijk op het perspectief van de jongeren op de oceaan, en verwoorden hun uitdagingen, ambities en behoeften.   

Het project wil de kennis over de oceaan bij lokale gemeenschappen versterken, en verschillende culturele, ecologische en economische aspecten van kustbewoners wereldwijd benadrukken. Hoop is om het besef van het belang van de oceaan wereldwijd te stimuleren en aanzetten tot meer inspanningen die leiden tot duurzaamheid.


Letter to the sea
Valeris (8 jaar) - Galapagos, Ecuador
Meer info

Marine Life 2030

'Letters to the sea' is een initiatief van Somos Oceanos en One water en is een van de door de UN Ocean Decade erkende actie onder MarineLife 2030. Net zoals het project 'Above and Beyond' (ABC WoRMS), dat ambieert om tegen 2030 het World Register of Marine Species zo compleet mogelijk aan te vullen.
 


MarineLife2030
UN Ocean Decade

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!