Testerep, een gefluisterd verhaal

Testerep, een gefluisterd verhaal
Shutterstock

Het schiereiland Testerep en het vergaan ervan beroert vele zielen. Gidsen, theatermakers, journalisten, kustbewoners… Ook die van Katrien Vervaele, auteur en kustminnaar met een grote ‘K’. Katrien wou dolgraag een boek schrijven over dit middeleeuwse drama. Ze zou hiervoor de nodige tijd nemen. Helaas is haar die luxe niet gegund, en heeft ze de beperkte tijd die haar restte omarmd. Het werd een beklijvend kortverhaal, met Testerep en zijn bewoners in de hoofdrol.

Vriendin Nancy Zwaenepoel kneedde de tekst tot een ademend en adembenemend luisterverhaal. Afspraak was om deze pas te publiceren na Katriens heengaan. Het resultaat: een eerbetoon aan Katrien, een hoorspel dat je meeneemt naar de mysteries van onze kust, een verhaal van verbinding.

Luister zelf maar!

Met muziek uit 'De Verdronken Ballades van Testerep' van TG Vagevuur, gecomponeerd door Peter Spaepen en uitgevoerd door Elisabeth De Loore op de piano. Luisterverhaal gemonteerd door Bart De Smet (VLIZ) in het kader van het project ‘Testerep: 5000 jaar kustevolutie’.

Suggesties

Heb je zelf ideeën, interessante weetjes ...

Stuur ons je suggestie

Artikel delen

Lijkt dit artikel iets voor uw vrienden of collega’s? Deel het met hen!