Exact 300 jaar geleden maakt de Gentse priester Michael de Febure de reis van zijn leven. In 1721 gaat hij aan boord van het schip de Sint-Pieter en vertrekt mee op handelsmissie naar Oost-Indië. Nooit eerder kwam hij van onder zijn kerktoren en zeebenen heeft hij ook al niet. De Febure ziet een heel nieuwe wereld voor hem opengaan en schrijft zijn ervaringen minutieus neer in een reisdagboek dat bewaard wordt in de Gentse Universiteitsbibliotheek. Op basis van dit egodocument heeft Historische Huizen Gent een nieuwe belevingstentoonstelling samengesteld die je meeneemt op een Wonderlijke Voyage.
In de tot de verbeelding sprekende tentoonstellingsscenografie navigeer je tussen historische zeekaarten, scheepsmodellen, exotische dieren en exclusieve vondsten uit 18e-eeuwse scheepswrakken. Samen met de bemanning ervaar je de voortdurende vrees voor kapers en piraten, exploreer je de Kaapverdische eilanden en trotseer je zware stormen. En cours de route ontdek je het wonderlijke zeeleven om uiteindelijk aan te komen in de Indische havenstad Surat, een smeltkroes van culturen, geuren, kruiden en exotische producten.
Niet enkel voor volwassenen, maar ook voor kinderen is deze expo de moeite. Met een audioguide aan het oor, beleven jong en oud het spannende verhaal vanop de eerste rij. Topacteurs vertolken de belangrijkste personages. Titus De Voogdt kruipt in de huid van de Gentse aalmoezenier, Sebastien Dewaele vertolkt de Oostendse kapitein Janssens en Wouter Bruneel brult het schip bijeen als norse eerste stuurman Jorksy.
De tentoonstelling loopt nog tot en met 6 maart 2022 in de Sint-Pietersabdij te Gent.