Nieuws

Vacature 'biotech policy expert' bij eCOAST

23 mrt 2015

eCOAST is een recent opgericht onderzoekscentrum voor toegepast marien onderzoek en spin-off van de Universiteit Gent dat gespecialiseerd is in mariene ecologie en het mariene milieu. Meer info over eCOAST kunt u vinden op de website www.ecoast.be.

Om het team te versterken is eCOAST op zoek naar een biotech beleidsexpert. U zult werken binnen Europese projecten, zoals het  PharmaSea project (www.pharma-sea.eu) en het MaCuMBA project (www.macumbaproject.eu). Bovendien zal u instaan voor het beheren van een eigen klantenportefeuille. U beschikt hiervoor reeds over een ruim netwerk in de wereld van (mariene) biotechnologe in binnen- en buitenland.

Lees meer: Vacature eCOAST

Innovatieve textielweefsels stimulans voor zeewierteelt

19 sep 2014

In het kader van het Europese onderzoeksproject AT~SEA ontwikkelde een consortium van ondernemingen en onderzoekscentra uit België, Ierland, Marokko, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk innovatieve textielweefsels die de teelt van zeewier op grote schaal mogelijk maken. "De economische mogelijkheden van zeewier zijn enorm", aldus projectcoördinator Bert Groenendaal van het deelnemende bedrijf Sioen Industries.

Lees meer via deze link

Lees meer op de At-Sea project website

Stakeholder vergadering Aquacultuur in Vlaanderen

21 mei 2013

De werkgroep Visie van de Strategische Stuurgroep voor Aquacultuur (SSAQ) heeft een ontwerpvisietekst opgesteld die de kritische factoren voor de ontwikkeling van aquacultuur in Vlaanderen opsomt en hierbij aansluitend een aantal beleidsprioriteiten voorstelt. Om de stakeholders actief te betrekken bij dit proces, wordt de ontwerpvisietekst voorgelegd tijdens een bijeenkomst die doorgaat op woensdag, 22 mei om 13h30 in de Academiezaal van de Landbouwfaculteit, Coupure links 653, Gent. Inschrijven kan ook nog steeds op volgend emailadres:   admin.ALVB@lv.vlaanderen.be

Uitnodiging

CO2 en algen als bouwstenen van een groene chemie

21 mei 2013

Verschillende Vlaamse onderzoekscentra, kennisinstellingen en bedrijven zetten algenonderzoek en demonstratieprojecten op. Om die initiatieven op elkaar af te stemmen en te stroomlijnen, én om stakeholders correct te informeren over algen en algenkweek, werd het Vlaams Algenplatform opgericht.

VITO is een trekker in het onderzoek naar algen met focus op het oogsten, mediumhergebruik en ‘downstream processing’. Zo sloegen VITO en Thomas More Kempen (voorheen KH Kempen) voor het EFRO-investeringsproject Sunbuilt de handen in elkaar om de kweek en het gebruik van algen te ontwikkelen en toe te passen.

Lees verder

Zeeanemoon levert insecticiden en pijnstillers van morgen

19 dec 2012

Slecht nieuws voor schadelijke insecten, goed nieuws voor de mens. Onderzoekers van het Laboratorium voor Toxicologie ontdekten dat het gif van de zeeanemoon een insecticide is, straffer dan DDT, én milieuvriendelijk. Bovendien ligt het mogelijk aan de basis van een nieuwe generatie pijnstillers. "Hoe meer we over dit soort giffen ontdekken, hoe meer ze een vriend van de mens blijken, in plaats van een vijand."

Lees verder

Pagina's