Projecten 2000-2018 | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Projecten 2000-2018

Hot topics: biodiversiteit


[EMODNET BIO II]
Europees Marien Observatie- en DataNetwerk - Biologisch aandeel II
Het Europees Netwerk voor Mariene Data en Observatie (EMODnet) ontwikkelt een data infrastructuur om mariene data beschikbaar te maken, ter ondersteuning van wetenschappers, beleidsmakers en andere eindgebruikers, binnen het kader van het nieuw Europees maritiem beleid. VLIZ is coördinator van dit project met 23 Europese partners en ontwikkelt hiervoor een online biologisch dataportaal .
[ website ] [ data ] [ metadata ]


[LifeWatch.be]
Lifewatch regionale node - Mariene en terrestrische observatoria, modellen en datasystemen.
LifeWatch is een gedistribueerd virtueel laboratorium voor onderzoek naar biodiversiteit, klimaat- en milieu impact. Deze Europese onderzoeksinfrastructuur (ESFRI) integreert verschillende biodiversiteits observatoria, databanken, web services en modellen. Met de regionale node coordineert VLIZ in samenwerking met INBO de Vlaamse bijdrage aan LifeWatch.
[ website ] [ metadata ]


[MarBEF]
Mariene biodiversiteit en ecosysteem functionering
MarBEF, een netwerk gefinancierd door de Europese Unie en bestaat uit 94 Europese mariene instituten, is een platform om kennis en expertise over mariene biodiversiteit te integreren en verspreiden, met links naar onderzoekers, de industrie, belanghebbenden en het grote publiek.
[ website ] [ data ] [ metadata ]


[BEWREMABI]
Belgische scheepswrakken: hotspots voor mariene biodiversiteit
Project rond het documenteren van fauna gevonden op vijf scheepswrakken in het Belgisch deel van de Noordzee.
[ website ] [ metadata ]


[KNEU]
Developing a Knowledge Network for European expertise on biodiversity and ecosystem services...
Het creëren van een netwerk van kennis over biodiversiteit is een uitdaging, vooral omdat onze kennis zeer verspreid is.
[ website ] [ metadata ]


[EuroMarine]
EuroMarine - Integration of European Marine Research Networks of Excellence
Euromarine wil drie grote Europese mariene FP6 Networks of Excellence (EUR-OCEANS, MarBEF en Marine Genomics Europe) integreren in één organisatie, "The Euromarine Consortium".
[ metadata ]


[BioVel]
Virtueel biodiversiteits-e-laboratorium
BioVeL voldoet aan de noden van de Europese onderzoeksgemeenschap over biodiversiteit met tools voor pipelining gegevens en analyses in efficiënte workflows, dringend nodig is om de biodiversiteit in een snel veranderende omgeving te begrijpen.
[ website ] [ metadata ]