Oral Presentation Award | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Oral Presentation Award

Sinds 2010 wordt op de jaarlijkse VLIZ Marine Science Day in februari-maart door het aanwezige publiek telkens de beste mondelinge presentatie geselecteerd. Sinds 2016 wordt er een winnaar geselecteerd op zowel pre-doc als post-doc niveau.

De VLIZ Marine Science Day belicht elk jaar opnieuw de diversiteit, de kwaliteit en het belang van het mariene onderzoek in Vlaanderen met een uitgebreide postersessie en een selectie van pitch presentaties.

De beste mondelinge presentatie wordt verkozen door het aanwezige publiek. In het verleden werd de mondelinge presentatie ook door een vakjury geselecteerd. Sinds 2016 wordt er een winnaar geselecteerd op zowel pre-doc als post-doc niveau. De prijs voor deze bekroning bedraagt 150 EUR.

De winnaars van de VLIZ Oral Presentation Award 2018 zijn gekend:

Pre-Doc presentations

Soria Delva (UGent-Phycology) – Adaptation and acclimation in a rapidly changing marine environment: a case study of the brown seaweed Dictyota dichotoma in Europe

Post-Doc presentations

Van Colen Carl (UGent-MARBIOL) – Behavioral plasticity in a benthic bivalve enhances tolerance of microalgal grazers to ocean warming and acidification
 

Vorige laureaten