Ga virtueel aan boord van de RV Simon Stevin | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Ga virtueel aan boord van de RV Simon Stevin

Toegevoegd op 2020-11-27
Droomde je er altijd al van om mee te varen met een onderzoeksschip? Vanaf nu kan dat gewoon thuis vanuit je luie zetel. Het VLIZ en DAB VLOOT ontwikkelden een 360° virtual tour op het onderzoeksschip Simon Stevin. Samen met wetenschappers en de bemanning ontdek je het schip van binnen en van buiten.


Tijdens de virtuele tour navigeer je op eigen houtje door het schip en kom je op 10 locaties meer te weten over het onderzoek dat wetenschappers voeren aan boord en over de werking van het schip. Vraag je je bijvoorbeeld af wat de zee doet met onze gezondheid, of er schatten liggen op de bodem van de Noordzee, of de oceaan klimaatverandering ademt en hoe leven en werken aan boord verloopt? De interactieve rondleiding biedt een antwoord op deze en veel meer vragen.

Bekijk deze virtuele tour bij voorkeur op een wat groter scherm (desktop of laptop). De tour werkt niet optimaal op mobiele apparaten (gsm of tablet).

De virtual tour kwam tot stand naar aanleiding van de Dag van de Wetenschap op zondag 22 november 2020. De hoogmis van de wetenschap zit erop, maar de virtual tour blijft gewoon beschikbaar. Ook de website met alle activiteiten van Dag van de Wetenschap blijft online! Voortaan is het dus élke dag Dag van de Wetenschap... Genoeg tijd dus om op ontdekking te gaan en bij te leren! 
 

Link: https://rvsimonstevin.virtualtour.vliz.be[Overzicht] [Login]