Lidmaatschap | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Lidmaatschap

Iedereen die de zee een warm hart toedraagt nodigen we uit om VLIZ-lid te worden. Uw lidgeld draagt bij tot realiseren van VLIZ-filantropieprojecten die nieuwe wetenschappelijke kennis genereren ten voordele van een goede toekomst voor de zee, zodat ook jij kan blijven genieten van de zee.

Word VLIZ-lid

Word het 1000ste VLIZ-lid en win een dag aan boord van de RV Simon Stevin!

Het VLIZ telt bijna 1000 leden. Eén voor één mensen fascineerd door marien onderzoek. We zijn ervan overtuigd dat meer mensen de zee een warm hart toedragen. Daarom organiseren we een bijzondere actie om ons ledenaantal over de symbolische kaap van 1000 sympathisanten te stuwen. Word jij VLIZ-lid? Een belangrijke drijfveer: hoe meer leden, hoe meer daadkracht om het zeeonderzoek naar een hoger niveau te tillen. Maar vooral: het 1000ste VLIZ-lid krijgt de unieke kans om een dag aan boord van het onderzoeksschip Simon Stevin in te schepen en waant zich even zeeonderzoeker. De winnaar wordt persoonlijk gecontacteerd. De datum van inschepen gebeurt in overleg met de winnaar. Deze actie loopt tot 1 januari 2022.

Ben je gepassioneerd door de zee en wens je zeeonderzoek te steunen? Dat kan via 'de zee als goed doel', de filantropiewerking van het VLIZ, het enige goede doel in Vlaanderen dat zich specifiek richt op marien wetenschappelijke kennis. Het VLIZ-lidmaatschap biedt jou enkele leuke voordelen (zie de oplijsting hieronder). Maar door VLIZ-lid te worden draag je vooral bij tot het verwezenlijken van de VLIZ-filantropieprojecten. De jaarlijkse ledenbijdrage wordt namelijk geïnvesteerd in projecten die de zeeën en oceaan ten goede komen, zodat ook jij kan blijven genieten van de zee.
Een VLIZ-lidmaatschap is er niet enkel voor particulieren, ook voor studenten, onderzoekers of professoren verbonden aan een universiteit of onderzoeksinstelling die nog beter geïnformeerd willen blijven over de diverse activiteiten en resultaten binnen het Vlaamse en Belgisch zeewetenschappelijk onderzoekslandschap kan een VLIZ-lidmaatschap interessant zijn. Vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld of overheidsinstellingen die de sleutelpositie van het VLIZ en het relatienetwerk dat het VLIZ heeft opgebouwd willen benutten om de samenwerking met mariene en maritieme onderzoekers te bevorderen kunnen eveneens aansluiten bij het VLIZ. Evenals onderwijzers, gidsen en natuurverenigingen die uitkijken naar kwalitatieve en op maat gesneden literatuur en activiteiten. Een VLIZ-lidmaatschap is er dus voor iedereen, al dan niet aan zee wonend, met een gezonde interesse in alles wat de zeeën en de oceaan te bieden heeft. Sympathiserende leden ontvangen als bewijs een lidkaart.

VLIZ-lidmaatschap voordelen:

De prijzen voor het lidmaatschap bedragen:

  • 10 EUR voor studenten-leden
  • 30 EUR voor individuele leden
  • 40 EUR voor een gezinslidmaatschap
  • 100 EUR voor institutionele leden

Lid worden kan door:

Meer info over het lidmaatschap vind je in het Huishoudelijk reglement voor leden.