Hoe ons bereiken? | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Hoe ons bereiken?

De kantoren van het VLIZ zijn gehuisvest in de InnovOcean Campus, gelegen op de Oostendse Oosteroever.
Vlaams Instituut voor de Zee  
   
InnovOcean Campus Tel.: +32-(0)59-33 60 00
Jacobsenstraat 1 E-mail: info@vliz.be
8400 Oostende Google maps
België  

                                                                                                        

Marien Station Oostende (MSO)  
   
Halve Maan site Tel.: +32-(0)59-34 13  01
Slipwaykaai 2 URL: www.vliz.be/nl/marien-station-oostende
8400 Oostende Coördinaten: 51°14'09.2"N 2°55'40.8"E
België Google maps

 

RV Simon Stevin  
   
Post Foxtrot Tel.: +32-(0)476-40 40 89 / Sateliettelefoon: +32-(0)59-56 31 88
Esplanadestraat                                                             URL: http://vliz.be/nl/multidisciplinair-kustonderzoeksschip-simon-stevin
8400 Oostende Coördinaten: 51°13'37.8"N 2°56'01.6"E
België Google maps

Hoe ons bereiken?

Met het openbaar vervoer

Trein

Het treinstation van Oostende is gelegen in het centrum van de stad, op wandelafstand van de zeedijk en de winkelstraten. Er is een rechtstreekse verbinding van en naar Kortrijk, Gent, Brussel en Antwerpen. Voor internationale reizen is er een rechtstreekse verbinding naar Rijsel en met de Thalys naar Parijs (over Brussel).
Dienstregeling en routeplanner
 
   

Fietsen

Een blue-bike station is te vinden aan het treinstation van Oostende waarbij je als lid met een abonnementskaart een fiets ter beschikking hebt. Dankzij het handige slot kan je je comfortabele blue-bike overal parkeren; je kan hem zelfs 18 uur bijhouden. Wanneer je de trein terug neemt, laat je de blue-bike weer achter bij het fietspunt.
 

Kusttram

Vanuit het station in Oostende neem je de kusttram richting Knokke, tot aan de halte ‘Weg Naar Vismijn’. Dit traject duurt ongeveer 5 minuten. Van aan de halte wandel je tot de InnovOcean Campus: volg de Hendrik Baelskaai en sla na 550 meter rechts af naar de Jacobsenstraat.
Dienstregeling
 
   

 

Naar Oostende met de wagen

Parkeren

Bezoekt u het VLIZ met de wagen, dan is parkeren het eenvoudigst op Strandparking P3 Ankerstraat, Ankerstraat 2, 8400 Oostende (op 650m van de hoofdingang van het VLIZ).

Vanuit Nederland of Duitsland

Rij richting Gent; vervolgens richting Brugge (E40) en dan naar Oostende (E40/A10).

Vanuit Frankrijk

Rij richting Kortrijk; van daaruit ga je richting Brugge (E17) en dan naar Oostende (E40/A10).

Vanuit UK

- Eurotunnel of ferry via Calais of Dunkerque: Rij richting Brugge-Oostende-Brussel (A16/E40); ter hoogte van Jabbeke volg je richting Oostende (A10 - afrit 6). Pas op! Rij de eerste afrit naar Oostende (afrit 5 Gistel) voorbij, anders kom je in het centrum van Oostende terecht.
- Ferry via Zeebrugge: volg de kustweg (N34) tot in Oostende.
 

Vanaf de autosnelweg E40 naar het VLIZ

Op het einde van de E40/A10 rij je Oostende binnen en volg je afrit 4, richting Blankenberge (N34). Na de lichten, een rotonde, het viaduct en de blauwe bruggen, ga je aan de vierde lichten naar links (volg de bewegwijzering InnovOcean Campus). Let op de tram!
Na het kruisen van de tramlijn ga je direct naar rechts, en sla je vervolgens de eerste straat rechts in (Ankerstraat). Op het kruispunt van de Ankerstraat met de Jacobsenstraat vind je de InnovOcean Campus.

 

Naar Oostende vanuit Nationale Luchthaven Brussel

In Brussel Nationaal (Zaventem), op de onderste verdieping van de luchthaven, neem je de trein tot aan Brussel Zuid (frequentie: om de 20 min.). Van daar uit heb je eenmaal per uur een directe treinverbinding naar Oostende (1 uur 42 minuten) of kun je, via een overstap in Brugge, doorreizen naar Oostende (1 uur 47 minuten). Een andere mogelijkheid is om vanuit de luchthaven de trein te nemen naar Gent-St.-Pieters en van daaruit naar Oostende te treinen (2 uur 19 minuten).
Dienstregeling en routeplanner