Met de vernieuwde Europese Zeeatlas – de ‘European Atlas of the Seas’– krijgen burgers uit heel Europa toegang tot verbluffende zeekaarten en interactieve oceaaninformatie in hun eigen taal. Zeer toegankelijk voor iedereen en gemakkelijk inzetbaar in het onderwijs. Via bestaande of zelf aangemaakte kaarten ontdek je meer over een breed scala aan populaire zee- en kustonderwerpen, zoals toerisme, zwerfvuil, milieu, werkgelegenheid, energie of aquacultuur.
Met een verrijkte catalogus van meer dan 285 interactieve kaartlagen en de mogelijkheid om aangepaste kaarten te maken die kunnen worden afgedrukt, gedeeld en ingebed in artikels of presentaties, is de Europese Zeeatlas de gemakkelijke en aantrekkelijke manier om mensen met onze blauwe planeet te verbinden.
De Zeeatlas komt met een reeks nieuwe functies, waaronder een verbeterde printmodule en meettool, de integratie van korte verhalen met interessante kaartlagen. Een interactieve hulptool leidt gebruikers door de nieuwe functies van de Atlas. Alleen al de achtergrondkaart is de moeite, want je kan inzoomen op de meest gedetailleerde kaart van Europese zeeën die wereldwijd beschikbaar is.
De Europese zeeatlas is het officiële digitale karteringsinstrument van het Directoraat-Generaal voor Maritieme Zaken en Visserij van de Europese Commissie, en wil de oceaangeletterdheid van Europese burgers verbeteren. De Atlas is een Open Data platform en bundelt de bijdrage van veel verschillende dataproviders. Dit zijn in de eerste plaats de Europese Commissie en haar agentschappen (Europees Milieuagentschap, Eurostat ...) en EMODnet, de beheerder van de Atlas.