VLIZ werft aan: Labotechnicus | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ werft aan: Labotechnicus

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) neemt deel in het Enhanced Silicate Weathering project, dat onderzoek doet naar de versnelde verwering van silicaten als een CO2-sequestratie techniek in kustsystemen. De afdeling Infrastructuur werft in dit kader een labo-technicus aan met ervaring in mariene (organische en anorganische) laboratoriumtechnieken.

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende job in de dynamische omgeving van de InnovOcean site in Oostende.

Een contract van 2 jaar en een salaris volgens diploma/ervaring (barema’s van het Vlaams personeelsstatuut) met zo snel mogelijke indiensttreding.

Bijkomende vergoedingen: vakantiegeld, eindejaarstoelage, maaltijdcheques, fietsvergoeding, gratis openbaar vervoer woon-werkverkeer en een aantrekkelijke verlofregeling.

Je taken

Als labotechnicus zal je voornamelijk bijdragen tot het uitvoeren van metingen, staalnames en de analyse van deze stalen (nutriënten, koolstofparameters, pH, en zuurstof) uit een experimentele opstelling (mesoscosmos). Aanvullend zal je ondersteuning moeten bieden bij het gebruik en het onderhoud van de sensoren en instrumenten die het VLIZ beheert en inzet voor in situ metingen (meetboeien en onderzoeksschip).

Het takenpakket omvat:

 • Standaarden en oplossingen voorbereiden.
 • Algemeen laboratoriumwerk.
 • Calibratie van instrumenten.
 • Deelname aan veldcampagnesop zee.
 • Service en onderhoud van de sensoren op meetboeien op zee en op de Spuikom en aan boord van het onderzoeksschip Simon Stevin.
Het VLIZ stelt in elke functie de volgende waarden voorop: enthousiaste betrokkenheid, open dienstbaarheid, uitmuntende professionaliteit en integriteit.

Jouw profiel

 • Bachelor of master in milieu-, mariene chemie of mariene wetenschappen.
 • Je beschikt over de nodige vaardigheden voor het werken in een analytisch chemisch laboratorium.
 • Je hebt voldoende kennis van Engels, zowel mondeling als schriftelijk .
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent een gemotiveerd teamspeler die ook zelfstandig kan werken.
 • Je denkt oplossingsgericht met een servicegerichte houding.
 • Je bent bereid om te werken in een internationale context.
 • Je werkt nauwgezet en punctueel.
 • Je bent bereid om occasioneel buiten de kantooruren taken te vervullen.

Over ons

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) groeide in 20 jaar tijd uit tot een kennisinstelling die niet meer weg te denken is uit het mariene onderzoekslandschap. Wat begon als een instituut met als voornaamste doel dienstverlening, evolueerde naar een nationaal en internationaal aanspreekpunt voor marien onderzoek. Het VLIZ initieert en verricht multidisciplinair onderzoek en ondersteunt mariene experten door het ter beschikking stellen van onderzoeksinfrastructuur, data, informatie en kennis. Het VLIZ ondersteunt de blauwe economie en reikt de hand naar het brede publiek.  Het VLIZ verruimt continu zijn horizonten en streeft ernaar een van de wereldspelers te zijn op het vlak van zee- en kustgebonden onderzoek.

Een stimulerende werkomgeving vormt de basis van ons bloeiend kennisinstituut. Het welzijn van onze medewerkers staat voorop. Het VLIZ is op zoek naar collega’s die met passie en kennis ons groeiende instituut willen versterken en de blauwe uitdagingen van de toekomst willen aangaan

Bijkomende informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de taakomschrijving, contacteer Thanos Gkirtzalis (thanos.gkritzalis@vliz.be) of Andre Cattrijsse (andre.cattrijsse@vliz.be)

Overtuigd dat deze JOB iets voor jou is?

Bezorg dan je sollicitatiebrief met curriculum vitae ten laatste op woensdag 30 oktober 2019.

Je kan ons steeds contacteren op het nummer +32 (0)59 34 21 30.

Het VLIZ draagt gelijke kansen en diversiteit hoog in het vaandel. U wordt aangeworven op basis van competenties. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventueel handicap.

Procedure

Op basis van de ontvangen sollicitatiebrieven en cv’s wordt een selecte groep kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op vrijdag 8 november 2019. U wordt per e-mail geïnformeerd. De sollicitatiegesprekken gaan door in de kantoren van het VLIZ.