VLIZ werft aan: Informaticus | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ werft aan: Informaticus

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) zoekt voor onmiddellijke indiensttreding een informaticus (m/v/x, 100% tewerkstelling, contract van onbepaalde duur) voor detachering aan het UNESCO/IOC Project Office for IODE.

Situering

Het  IODE (International Oceanographic Data and Information Exchange)  is een programma  van de Intergovernmental Oceanographic Commission (IOC) van UNESCO en werd in 1961 opgericht om marien onderzoek, mariene exploitatie en ontwikkeling te ondersteunen door marien databeheer en -uitwisseling tussen landen en instituten te verbeteren en opleidingen daarrond te organiseren. Het IODE beheert ook een aantal datasystemen: OceanExpert, OceanDocs, OceanBestPractices, Ocean Data and Information System, World Ocean Database, Ocean Teacher, Ocean Biodiversity Information System.

Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) werd opgericht in 1999 om het marien onderzoek in Vlaanderen en internationaal te ondersteunen. Het VLIZ huisvest ook het secretariaat en project office van IODE en andere internationale organisaties in de gebouwen in Oostende.

Het VLIZ stelt in elke functie de volgende waarden voorop: enthousiaste betrokkenheid, open dienstbaarheid, uitmuntende professionaliteit en integriteit.

Taakomschrijving

 • Je bent verantwoordelijk voor het systeembeheer van de office en training computers en de servers. Dit omvat de applicaties, software en toestellen up-to-date houden, en de gepaste securitymaatregelen nemen. Dit gebeurt in samenwerking en overleg met het VLIZ IT-team.
 • Je draagt bij tot de verdere ontwikkeling en optimalisering van de datasystemen van IODE in samenwerking met lokale en externe wetenschappelijke en technische experten.
 • Je neemt de verantwoordelijkheid voor het implementeren, coördineren en rapporteren van technische (IT-)projecten.
 • Je verzorgt de IT-ondersteuning van het IODE-personeel op de site en tijdens activiteiten georganiseerd door IODE.

Profiel

 • Bachelor of master in de informatica, of gelijkwaardig door ervaring
 • Goede kennis vereist van besturingssystemen en applicatiesoftware: Windows, Mac OS, Linux, Apache, Tomcat, MySQL, PostgreSQL
 • Goede kennis vereist van ontwikkelingssystemen: PHP, SQL, HTML, Javascript
 • Goede kennis vereist van CMS en e-repository software zoals Joomla, Drupal, Dspace…
 • Talenkennis: grondige kennis van zowel Nederlands als Engels
 • Aantoonbare capaciteiten in werken in team en in IT-dienstverlening
 • “Solution-mindedness”

Bijkomende informatie

Voor meer informatie over deze vacature en de taakomschrijving, contacteer:
Francisco Hernandez, afdelingshoofd Datacentrum
E-mail:  

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende job in de dynamische omgeving van de InnovOcean site, een contract van onbepaalde duur en een salaris volgens diploma/ervaring conform de barema’s van het Vlaams personeelsstatuut. Indiensttreding zo snel mogelijk.

Overtuigd van uw mogelijkheden in deze functie?

Bezorg dan uw sollicitatiebrief met uw curriculum vitae ten laatste op 2 september 2018:

 • Per post: Jan Mees, Algemeen directeur VLIZ, InnovOcean site, Wandelaarkaai 7, 8400 Oostende
 • Per mail: jobs@vliz.be met onderwerp “Vacature informaticus IODE”
 • Telefonisch: u kan ons contacteren op het nummer +32 (0)59 34 21 30
Het VLIZ draagt gelijke kansen en diversiteit hoog in het vaandel. U wordt aangeworven op basis van competenties. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht geslacht, geloof, huidskleur, leeftijd, seksuele voorkeur of eventueel handicap.

Procedure

Op basis van de ontvangen sollicitatiebrieven en cv’s wordt een selecte groep kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. U wordt per e-mail geïnformeerd. De sollicitatiegesprekken gaan door in de kantoren van het VLIZ.

Vlaams Instituut voor de Zee vzw – Flanders Marine Institute
InnovOcean site – Wandelaarkaai 7
BE – 8400 Oostende
T: +32 (0)59 34 21 30
F: +32 (0)59 34 21 31
http://www.vliz.be