Professionele Bachelor Thesis Award | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Professionele Bachelor Thesis Award

Jaarlijks kent het VLIZ een prijs toe ter bekroning van een professionele bachelorproef aan een Vlaamse hogeschool (bacheloropleiding), of van een professionele bachelorproef van een Vlaamse student aan een (inter)nationale onderwijsinstelling. Zowel fundamentele als toegepaste onderzoeksonderwerpen in alle takken van de mariene wetenschappen komen in aanmerking.

De jaarlijkse VLIZ Bachelor Thesis Award heeft tot doel het werk van verdienstelijke jonge mariene onderzoekers te erkennen en te bekronen. Aldus hoopt het VLIZ hen aan te sporen in de toekomst kwaliteitsvolle wetenschappelijke bijdragen te blijven leveren en het zeewetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen te bevorderen.

Behaalde je afgelopen academiejaar je bachelordiploma aan een Vlaamse hogeschool? Ben je fier op je marien of kustgerelateerd eindwerk? Stel je dan kandidaat voor de VLIZ Bachelor Thesis Award!

De prijs bedraagt 500 EUR en is voorbehouden aan jonge onderzoekers die ten hoogste twee jaar afgestudeerd zijn aan een Vlaamse universiteit of hogeschool.

Ondertussen is de deadline voor deelname en inschrijven voor de VLIZ Bachelor Thesis Award 2019 verlopen. Hou in het najaar 2020 de VLIZ-nieuwskanalen in de gaten voor de aankondiging van de nieuwe editie. 

De VLIZ Bachelor Thesis Award 2019 is toegekend aan Lescroart Celie van VIVES Kortrijk (Ecotechnologie) voor haar professionele bachelorproef: “Zwerfvuil aan zee, terug naar de bron: labels en opschriften als leidraad naar de oorsprong van het afval”.

Lees meer over het winnende werk van deze laureaat op www.vliz.be/nl/laureaten-vliz-awards-2019.

Normaal gezien zou deze prijs zijn uitgereikt op woensdag 18 maart 2020 ter gelegenheid van de VLIZ Marine Science Day in De Grote Post te Oostende. Maar door de maatregelen die worden genomen om COVID-19 in te perken, werd dit event afgelast.

Vorige laureaten