2014 wel een heel druk jaar voor de Sea Level Station Monitoring Facility | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws - Aardwetenschappen: Waterkolom

2014 wel een heel druk jaar voor de Sea Level Station Monitoring Facility

Toegevoegd op 2015-01-22
Acht jaar geleden werd de website van de Sea Level Station Monitoring Facility opgestart. Ondertussen bedient dit systeem 785 getijmeters wereldwijd en toont het voor elk station de actuele hoogte van het getij in "nearly real time". In 2014 werden 52 extra stations toegevoegd. De website - ontwikkeld en onderhouden door VLIZ voor UNESCO/IOC - wordt alsmaar bij een breder publiek bekend en werd in het afgelopen jaar 384 miljoen keer geconsulteerd. Een absoluut record!
In 2014 werden er 52 getijmeter uit 12 landen toegevoegd aan het systeem: Chili, China, Groenland, Frankrijk, Indonesië, Israël, Jamaica, Mexico, Monaco, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Spanje.
Dat UNESCO IOC op 9 en 10 september 2014 een grote internationale tsunami-oefening (IOWAVE14) heeft gehouden in de 24 landen die deel uitmaken van het "Indian Ocean Tsunami Warning and Mitigation System" heeft zeker bijgedragen tot een spectaculaire toename in de bekendheid van de website. Eén derde van het totale aantal hits van dit jaar viel in de maand september en de sindsdien wordt de gauges-site nog steeds heel intensief gebruikt.

Link: www.ioc-sealevelmonitoring.org/map.php[Overzicht] [Login]