Kom alles te weten over eutrofiëring in de zuidelijke Noordzee en het Engels Kanaal | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws - Aardwetenschappen: Waterkolom

Kom alles te weten over eutrofiëring in de zuidelijke Noordzee en het Engels Kanaal

Toegevoegd op 2014-04-02
Van 30 juni tot 01 juli 2014 gaat in Nausicaà, Boulogne-sur-Mer (Frankrijk) de eindconferentie door van het Europese project ISECA 'Informatiesysteem voor Eutrofiëring van onze kusten'. Alle resultaten en de door het project ontwikkelde instrumenten voor het observeren van eutrofiëring in de zuidelijke Noordzee en het Engels Kanaal zullen er getoond en uitgelegd worden. Zo hoor je er alles over de huidige wetgeving met betrekking tot eutrofiëring, de impact van eutrofiëring en de publieke perceptie rond waterkwaliteit in onze kustzones. Ook de projectresultaten rond aardobservaties, in-situ metingen en modelleren van eutrofiëring komen uitgebreid aan bod.
Verder worden er twee workshops aangeboden: één rond de web-gebaseerde applicatieserver (visualisatie van de gemeten en gemodelleerde eutrofiëringsgraad in deze zone) en een tweede meer gericht op de educatieve activiteiten ontwikkeld en uitgevoerd tijdens het project. Deze worden naar keuze uitgebreid met excursies!
De conferentie richt zich op een zeer uiteenlopend publiek, gaande van beleidsmakers, waterkwaliteitsbeheerders tot wetenschappers en het grote publiek. De voertaal is Engels (simultaanvertaling Engels-Frans wordt voorzien). Inschrijven is gratis.

Link: http://www.vliz.be/nl/2014-06-30-ISECA-eindconferentie[Overzicht] [Login]