VLIZ-nieuws | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws - Visserij en aquacultuur: Vis en zeevruchten

rss

2019-update infografieken over de status van door Belgen benutte visbestanden

Toegevoegd op: 2019-05-09
Waar gaan Belgische vissers welke soorten vangen? En hoe staan de visstocks er op die plaatsen voor? De reeks samenvattende infografieken – eind 2018 voor het eerst gepubliceerd door ILVO en VLIZ – werd nu sterk uitgebreid en kreeg een update op basis van de vangstgegevens voor 2018 en quota voor 2019. ...

Mee bijdragen aan transnationale Knowledge Hub rond voedsel- en voedingszekerheid?

Toegevoegd op: 2019-03-01
De Joint Programming Initiatives ‘JPI Healthy Diet, Healthy Life’, ‘JPI Healthy and Productive Seas and Oceans’ en ‘JPI Agriculture, Food Security and Climate Change’ bundelen hun krachten om een nieuwe, sector-overschrijdende ‘Knowledge Hub’ op te starten rond de thematiek van ‘Food and Nutrition Security’. Zin om als onderzoeker of stakeholders bij te dragen aan dit transnationale netwerk voor kennisuitwisseling rond dit multidisciplinaire thema? ...

Vis- en zeevruchtengids 2018: bewust kiezen voor duurzame producten uit zee

Toegevoegd op: 2018-12-19
Ben je een kok of vishandelaar en krijg je steeds meer klanten over de vloer die duurzaam willen eten en bezorgd zijn over de herkomst van hun voedsel? Als het op vis en zeevruchten aankomt, is het niet gemakkelijk om te beoordelen of jouw aanbod van vis, schaal- en schelpdieren wel aan deze eisen voldoet. De ‘Vis- en zeevruchtengids’ van VLIZ, ILVO en Ethic Ocean kan je helpen om beter geïnformeerd de juiste vragen te stellen aan jouw toeleverancier. De gids is digitaal beschikbaar via de website www.zeevruchtengids.org en vrij te downloaden als pdf. Geprinte exemplaren zijn te bestellen tegen productieprijs (beschikbaar vanaf februari). ...

Handige infografieken over status visbestanden belangrijk voor Belgische visserij

Toegevoegd op: 2018-12-07
Op de vooravond van de Raad van Europese visserijministers in december – waarop de visvangstmogelijkheden voor het jaar 2019 worden beslist – werd door ILVO en VLIZ een reeks handige infografieken gepubliceerd over de vissoorten die van belang zijn voor onze Belgische visserij. ...

Europese culinaire competitie voor jonge chefs die kiezen voor duurzame vis

Toegevoegd op: 2018-10-26
De 2019-editie van de culinaire competitie Olivier Roellinger werd recent gelanceerd. Deze wedstrijd staat open voor jonge chefs en studenten van hotelscholen die persoonlijk willen bijdragen aan gezonde visstocks en de bescherming van zeeën en oceaan. Meedingen kan nog tot 4 januari. Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) is partner en hoopt heel wat kandidaturen uit België en Nederland te kunnen verwelkomen! ...

[Voeg toe] [Ouder nieuws... ]