Bouw InnovOcean Campus zit mooi op schema | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Bouw InnovOcean Campus zit mooi op schema

Toegevoegd op 2021-01-26
Amper 7 maanden na de eerstesteenlegging van de nieuwe InnovOcean Campus op de Oostendse Oosteroever, is de ruwbouw van het zes verdiepen tellende gebouw een feit. De directies van ILVO en VLIZ bezochten de werf in aanwezigheid van de aannemer, en kregen te horen dat de werken mooi op schema zitten om het gebouw te betrekken in het najaar van 2022.


Hoe gaat het ondertussen met de bouw van de InnovOcean Campus? Een dronefilmpje en foto’s geven je alvast een impressie van de vorderingen. FOTO: VLIZ (Els Verhaeghe). Video: VLIZ (Bart De Smet)


Het nieuwe state-of-the-art en energiezuinige gebouw vormt vanaf het najaar van 2022 de nieuwe uitvalsbasis voor het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), haar (inter)nationale partners, en het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). Het gloednieuwe gebouw op de Oostendse Oosteroever (Jacobsenstraat 1) moet het marien onderzoek in Vlaanderen een boost geven. Met de bouw van de campus gaat een investering van 20 miljoen euro gepaard.
 

Link: www.vliz.be/nl/multimedia/over-vliz?album=5427[Overzicht] [Login]