VLIZ-prijzen Mariene Wetenschappen: oproep 2020 | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

VLIZ-prijzen Mariene Wetenschappen: oproep 2020

Toegevoegd op 2020-07-06
Rondde je recent een bachelor of master thesis af over een marien onderzoeksonderwerp? Of ben je actief als mariene onderzoeker en verblijf je in een land grenzend aan de Noordzee? Stel je dan kandidaat voor een van de 3 wetenschappelijke prijzen: de VLIZ Professionele Bachelor Thesis Award 2020, de VLIZ Master Thesis Award 2020 en de VLIZ North Sea Award 2020. Met deze prijzen wil het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) het werk van verdienstelijke mariene onderzoekers bekronen, hen aanmoedigen om dit ook in de toekomst te blijven doen, en het zeewetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen bevorderen. Nog tot 13 december kunnen kandidaten zich inschrijven voor de 2020-oproep. De prijsuitreiking zal doorgaan op de VLIZ Marine Science Day 2021 op woensdag 3 maart 2021 in Cultuurcentrum De Grote Post in Oostende.

Ook in 2020 jaar organiseert het Vlaams Instituut voor de Zee drie wetenschappelijke prijzen. Foto: VLIZ (Stefanie Reynaert)

VLIZ Professionele Bachelor Thesis Award 2020
Elk jaar kent het VLIZ een prijs toe ter bekroning van een professionele bachelor thesis. Zowel fundamentele als toegepaste onderzoeks­onderwerpen in alle takken van de mariene wetenschappen komen in aanmerking. De prijs bedraagt 500 EUR en is voorbehouden aan jonge onderzoekers die de voorbije twee jaar (2019 of 2020) succesvol hun professionele bachelordiploma behaalden aan een Vlaamse hogeschool, of aan jonge Vlaamse onderzoekers die de voorbij twee jaar (2019 of 2020) afstudeerden als bachelor aan een internationale onderwijsinstelling. [Meer info] [Reglement] [Online inschrijven]

VLIZ Master Thesis Awards 2020
Het VLIZ reikt jaarlijks twee Master Thesis Awards uit ter bekroning van een master thesis. Zowel fundamenteel als toegepast onderzoek in alle takken van de mariene wetenschappen komt in aanmerking. De prijzen bedragen 500 EUR en zijn voorbehouden aan jonge onderzoekers die de voorbije twee jaar (2019 of 2020) afstudeerden aan een Vlaamse universiteit, of aan jonge Vlaamse onderzoekers die de voorbije twee jaar (2019 of 2020) afstudeerden aan een internationale universiteit of hogeschool. [Meer info] [Reglement] [Online inschrijven]

VLIZ North Sea Award 2020
Jaarlijks kent het VLIZ een wetenschappelijke prijs toe voor het bevorderen van innovatief fundamenteel of toegepast onderzoek naar de structuur en het functioneren van de Noordzee. De prijs wordt toegekend aan een onderzoeker of een onderzoeksteam actief en verblijvend in een land grenzend aan de Noordzee. De prijs bedraagt 1 000 EUR en is ondeelbaar. De award wordt toegekend als beloning voor een recent en origineel wetenschappelijk werk over de structuur, de werking en/of het duurzaam beheer van het ecosysteem van de Noordzee, met speciale aandacht voor de ondiepe kustgebieden en estuaria van de Zuidelijke Bocht en het Kanaal. De bijdrage is van postuniversitair of postdoctoraal niveau en verwijst naar maximaal drie jaar postdoctoraal onderzoek sinds het behalen van het doctoraat. [Meer info] [Reglement] [Online inschrijven]

Alle prijzen worden uitgereikt op 3 maart 2021 ter gelegenheid van de VLIZ Marine Science Day in De Grote Post in Oostende.

Het reglement van de prijzen kan gedownload worden op www.vliz.be/nl/wetenschapsprijzen. Het online deelname¬formulier vindt u op registration.vliz.be/awards2020.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van uw online deelnameformulier én alle gevraagde documenten. Een overzicht van de nodige digitale en gedrukte documenten vindt u in het reglement. De deadline voor indiening is 13 december 2020.

Voor alle verdere informatie, aarzel niet contact op te nemen met het VLIZ, per mail aan awards@vliz.be of telefonisch op het nummer +32-(0)59-34 21 30.
 

Link: www.vliz.be/nl/wetenschapsprijzen[Overzicht] [Login]