Zeekrant 2019 luidt de zomer in | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Zeekrant 2019 luidt de zomer in

Toegevoegd op 2019-06-12
De zomer staat voor de deur. En wie zomer zegt, zegt Zeekrant! Met deze twaalfde editie willen het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen de kustbewoner en kustbezoeker informeren over actuele zeethema’s. Zoek een rustig plekje, met zicht op zee, en laat je onderdompelen in boeiend zeenieuws.


In dit nummer van de Zeekrant kom je onder andere te weten waarom ons Noordzeesop niet azuurblauw is zoals pakweg de Middellandse Zee, of het klopt dat de zeelucht een positief effect heeft op onze gezondheid, hoe het komt dat je vandaag nog amper olievlekken aantreft op het strand, waarom je beter spreekt over dé oceaan en niet over ‘oceanen’ en zoveel meer.

Daarnaast vind je centraal in de Zeekrant een handig overzicht van de verschillende meeuwensoorten die je langs onze kust aantreft. Op basis van cijfers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) helderen we twee misverstanden op die circuleren rond de ‘zeemeeuw’.

De informatieve Zeekrant wordt gedrukt op 70.000 exemplaren en is gratis te verkrijgen in het VLIZ, de Provincie West-Vlaanderen en via tal van verdeelpunten (bv. bezoekerscentra en diensten toerisme) aan de Belgische kust. Ze kan ook worden geraadpleegd via de VLIZ-website. Wil je ook exemplaren verdelen in je zaak, school of vereniging? Neem dan contact op met info@vliz.be of +32-(0)59-34 21 30.
 

Link: www.vliz.be/nl/zeekrant?year=2019#filter[Overzicht] [Login]