Terugblikken op de VLIZ Marine Science Day 2019 | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Terugblikken op de VLIZ Marine Science Day 2019

Toegevoegd op 2019-04-16
De VLIZ Marine Science Day 2019 van 13 maart laatstleden bracht een 400-tal mariene wetenschappers, studenten en bedrijven bijeen in Bredene voor een dagje vol inspirerende presentaties en demonstraties. Het MEC Staf Versluys bleek maar net groot genoeg. Kon je er niet bijzijn? Of wil je nog rustig enkele zaken herbekijken? Neem dan een kijkje op onze VMSD19-terugblik-pagina. Je vindt er alle video van de presentaties, de abstracts en foto’s, en alle info over de prijswinnaars.

Foto: Alle VLIZ-award winnaars op een rijtje. VLIZ

De UN Decade of Ocean Science for Sustainable Development (2021-2030) vormde dit jaar de rode draad doorheen het programma. Julian Barbière van de Intergouvernementele Oceanografische Commissie van UNESCO kwam er de Ocean Decade voorstellen, en de mariene gemeenschap aanwezig op VMSD19 oproepen om bij te dragen aan de voorbereiding en het uitrollen ervan. Sprekers en deelnemers werden ook uitgedaagd om na te denken hoe zij met hun mariene onderzoek en oceaandata bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) van de Verenigde Naties.

We willen alle deelnemers hartelijk bedanken om van deze ontmoetingsdag een hoogdag voor de mariene wetenschappen in Vlaanderen en omstreken te maken! We hopen dat jullie er allen volgend jaar terug bij zijn. Overtuig ontbrekende collega's ervan dat ze deze dag niet mogen missen. Houd in het najaar 2019 de aankondigingen voor de volgende editie in de gaten, als we de oproep voor de VLIZ-awards en abstracts voor #VMSD20 lanceren. In 2020 krijgt de 20ste VLIZ Marine Science Day immers een grote verjaardagstrik om.
 

Link: www.vliz.be/vmsd/nl/vliz-marine-science-day-2019[Overzicht] [Login]