Europese wedstrijd voor jonge chefs en studenten hotelschool: koken met duurzame vis | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Europese wedstrijd voor jonge chefs en studenten hotelschool: koken met duurzame vis

Toegevoegd op 2016-10-28
De 2017-editie van de 'Prijs Olivier Roellinger – voor het behoud van vis en zeevruchten' werd recent gelanceerd. Deze wedstrijd staat open voor jonge koks (onder de 35) en chefs-in-opleiding uit alle Europese landen. Ze worden gevraagd twee recepten met duurzame visproducten te creëren en hun keuze te verdedigen voor een jury. We hopen heel wat kandidaturen uit België te kunnen verwelkomen!

© SeaWeb Europe


De organisator van deze wedstrijd is SeaWeb Europe (www.seaweb-europe.org) en krijgt hierbij de persoonlijke steun van de Franse chef-kok Olivier Roellinger en vele andere partners, o.a. het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in België.
 
De brochure met de algemene voorstelling van de wedstrijd, de regels en prijzen vindt u hier in het Engels, Frans of Spaans. Kandidaten kunnen hun dossier tevens in deze drie talen indienen.
 
Om een deelnemersformulier aan te vragen, kan u eerstdaags schrijven naar SeaWeb Europe in Parijs (concours@seaweb-eu.org) en hierbij aangeven in welke categorie u wenst mee te doen  (professional of student). Het indienen van het vervolledigde dossier moet ten laatste op 31 december 2016 gebeuren.

Geselecteerde kandidaten binnen categorie 'professional -35' zullen worden uitgenodigd om hun recepten te komen bereiden en verdedigen in de Ferrandi Paris hotelschool. Geselecteerde studenten-chefs moeten hun vaardigheden en kennis presenteren in één van de deelnemende hotelscholen in Zweden, Polen, Spanje of Frankrijk.

De wedstrijd – oorspronkelijk enkel in het Frans georganiseerd in Frankrijk, België, Luxemburg en Zwitserland – is sinds vorig jaar opengetrokken voor kandidaten uit alle Europese landen. Informatie (beelden, winnaars en prijzen) over eerdere edities is te vinden op de website van SeaWeb Europe en hun Facebook pagina
 

Link: www.seaweb-europe.org/en/activities/seafood/catering/culinary-contest-olivier-roellinger-for-the-preservation-of-ocean/



[Overzicht] [Login]