IMIS | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

IMIS

Publicaties | Instituten | Personen | Datasets | Projecten | Kaarten
[ meld een fout in dit record ] Print deze pagina

Eenheid Technologie en voeding (LV)
http://pure.ilvo.vlaanderen.be/portal/nl/organisations/technologie-en-voeding%28f4a2efc2-bcc7-4076-a557-b109f1f97029%29.html

Overkoepelend instituut: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Landbouw en Visserij; Instituut voor landbouw-, visserij en voedingsonderzoek (LV-ILVO), meer

Adres:
Brusselsesteenweg 370
9090 Melle
België

Tel.: +32-(0)9-272 30 00
Fax: +32-(0)9-272 30 01
E-mail:
 Personen | Instituut | Publicaties | Projecten 
 
Type: Wetenschappelijk

Personen (9)  Top | Instituut | Publicaties | Projecten 

Geassocieerd aan een deelinstituut

Deelinstituut  Top | Personen | Publicaties | Projecten 
  • Vlaamse overheid; Beleidsdomein Landbouw en Visserij; Instituut voor landbouw- , visserij en voedingsonderzoek; Eenheid Technologie en voeding; Voedselveiligheid (LV), meer

Publicaties (11)  Top | Personen | Instituut | Projecten 
    ( 6 peer reviewed ) opsplitsen filter
  • Peer reviewed article Vermeersch, X.H.C.; Chiers, K.; Decostere, A.; Van Weyenberg, S.; Vlaemynck, G. (2018). Evaluation of the effects of onboard sorting and experimental holding practices on the post-catch survival of brown shrimp (Crangon crangon L.). Mar. Biol. Res. 14(7): 717-727. https://hdl.handle.net/10.1080/17451000.2018.1497183, meer
  • Peer reviewed article Calliauw, F.; Horemans, B.; Broekaert, K.; Michiels, C.; Heyndrickx, M. (2016). Spoilage potential of Vagococcus salmoninarum in preservative-free, MAP-stored brown shrimp and differentiation from Brochothrix thermosphacta on streptomycin thallous acetate actidione agar. J. Appl. Microbiol. 120(5): 1302-1312. https://hdl.handle.net/10.1111/jam.13107, meer
  • Peer reviewed article Debode, J.; De Tender, C.; Soltaninejad, S.; Van Malderghem, C.; Haegeman, A.; Van der Linden, I.; Cottyn, B.; Heyndrickx, M.; Maes, M. (2016). Chitin mixed in potting soil alters lettuce growth, the survival of zoonotic bacteria on the leaves and associated rhizosphere microbiology. Front. Microbiol. 7: 15. https://hdl.handle.net/10.3389/fmicb.2016.00565, meer
  • Peer reviewed article Broekaert, K.; Heyndrickx, M.; Herman, L.; Devlieghere, F.; Vlaemynck, G. (2013). Molecular identification of the microbiota of peeled and unpeeled brown shrimp (Crangon crangon) during storage on ice and at 7.5 ° C. Food Microbiol. 36(2): 123-134. https://dx.doi.org/10.1016/j.fm.2013.04.009, meer
  • Peer reviewed article Broekaert, K.; Noseda, B.; Heyndrickx, M.; Vlaemynck, G.; Devlieghere, F. (2013). Volatile compounds associated with Psychrobacter spp. and Pseudoalteromonas spp., the dominant microbiota of brown shrimp (Crangon crangon) during aerobic storage. Intern. J. Food Microbiol. 166(3): 487-493. https://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2013.08.013, meer
  • Peer reviewed article Stals, A.; Baert, L.; De Keuckelaere, A.; Van Coillie, E.; Uyttendaele, M. (2011). Evaluation of a norovirus detection methodology for ready-to-eat foods. Intern. J. Food Microbiol. 145(2-3): 420-425. hdl.handle.net/10.1016/j.ijfoodmicro.2011.01.013, meer
  • Broekaert, K.; Vlaemynck, G.; Heyndrickx, M. (2017). Microbial ecology of seafoods: a special emphasis on the spoilage microbiota of North Sea seafood, in: Sant'Ana, A.S. (Ed.) Quantitative microbiology in food processing: modeling the microbial ecology. pp. 499-518. https://hdl.handle.net/10.1002/9781118823071.ch25, meer
  • Vlaemynck, G.; Van Pamel, E. (2017). Valorization of underexploited fishery resources: possibilities for contributing to human health and well being. ILVO: Oostende. , meer
  • Verhaeghe, T.; Braeckman, R.; Vlaemynck, G. (2016). Longer shelf life of the brown shrimp (Crangon crangon) by chlorine dioxide treatment of the cooling water on board of fishing vessels, in: Mees, J. et al. (Ed.) Book of abstracts – VLIZ Marine Scientist Day. Brugge, Belgium, 12 February 2016. VLIZ Special Publication, 75: pp. 132, meer
  • Vermeersch, X.; Chiers, K.; Decostere, A.; Vlaemynck, G. (2016). Tail myonecrosis in brown shrimp (Crangon crangon L.) caught in the North Sea, in: Mees, J. et al. (Ed.) Book of abstracts – VLIZ Marine Scientist Day. Brugge, Belgium, 12 February 2016. VLIZ Special Publication, 75: pp. 135, meer
  • Vermeersch, X.; Broekaert, K.; Vlaemynck, G. (2013). Live brown shrimp (Crangon crangon L.) as an innovative high-value product in the Flemish shrimp fishery, in: Mees, J. et al. (Ed.) Book of abstracts – VLIZ Young Marine Scientists' Day. Brugge, Belgium, 15 February 2013. VLIZ Special Publication, 63: pp. 105, meer

Projecten (6)  Top | Personen | Instituut | Publicaties 
  • Development of innovative techniques on board of the vessel for the manipulation and processing of living brown shrimp, meer
  • Improved shrimps fisheries by creating value through quality improvement, meer
  • Innovatieve en potentiële valorisatiemogelijkheden voor de grijze garnalen en bijproducten van de garnalenvisserij en -verwerking, meer
  • Innovative and potential valorization applications for brown shrimp and by-products of shrimp fishery and processing, meer
  • Transmissieroutes van Norovirussen, opduikende humane pathogenen aanwezig in de voedselketen, meer
  • Valorization of the brown shrimp Crangon crangon through research on and implementation of innovative, sustainable techniques and to-date processing procedures, meer

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Personen | Instituut | Publicaties | Projecten