EMODnet Open Sea Lab II: Kick-off | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

EMODnet Open Sea Lab II: Kick-off

EMODnet organiseert van 4 tot 6 september een tweede hackathon rond open mariene data. Doel is om multidisciplinaire teams te vormen, bestaande uit een mix van programmeurs, communicatie-experts, data-liefhebbers en ondernemers. Tijdens Open Sea Lab II worden ze uitgedaagd om kennis en waarde te creëren met open mariene data, en innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de uitdagingen van de blauwe samenleving aanpakken! Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich inschrijven voor een kick-off event op 24 mei in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in Brussel. Of volgen via de live stream.


Ben jij een codeerder? Communicator? Dataliefhebber? Of ondernemer? Doe dan mee aan de tweede EMODnet Open Sea Lab hackathon. Gedurende drie dagen zullen de teams de strijd aangaan en hun expertise inzetten om nieuwe mariene en maritieme toepassingen te ontwikkelen door gebruik te maken van de rijkdom aan marien data en diensten van EMODnet, ICES en Copernicus Marine.

Ervaring is niet vereist! Experts in Europees marien datamanagement en digitale innovatie zullen aanwezig zijn om jouw team te helpen opbouwen (als je er nog geen hebt), workshops te leiden en je te coachen om jouw innovatieve ideeën om te zetten in toepasbare oplossingen.

Voel je je aangetrokken? Schrijf je dan al in voor de kick-off op 24 mei in Brussel. Je wordt er die dag uitgedaagd door experten in de drie thema’s waar tijdens de hackathon zal moeten rond gewerkt worden. Met de kick-off wordt ook de officiële start van de inschrijvingen voor de Open Sea Lab Hackathon 2019 afgetrapt. Alle presentaties zullen worden live gestreamd en daarna online beschikbaar gemaakt op de website. De kick-off vindt plaats op 24 mei van 14:00 tot 17:00 uur in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten (Zaal U) in Brussel.

De EMODnet Open Sea Lab hackathon 2019 in een notendop:

 • 4-6 september 2019 in de Zebrastraat in Gent;
 • Uitdagingen om aan te pakken in drie hoofdcategorieën:
  • Blauwe groei 
  • Blauwe samenleving & oceaan geletterdheid
  • Bescherming en beheer van het mariene milieu (inclusief klimaatverandering)
 • Om en bij de 20 coaches & experts ter plaatse van EMODnet, ICES, Copernicus Marine, VLIZ en imec;
 • Vele workshops rond diverse onderwerpen: van co-creatie en business modelling over machineleren, datavisualisatie en Story Mapping;
 • Tools voor deelnemers, prijzen, nevenactiviteiten, inspirerende sprekers en vele netwerkmogelijkheden!

Open Sea Lab II wordt georganiseerd door het EMODnet Secretariaat, in samenwerking met VLIZ, Copernicus Marine Service en ICES, en met de bijdrage van imec. Het initiatief wordt ondersteund door de Europese Commissie en VLIZ.

Meer informatie over de hackacthon en hoe te registreren voor het de kick-off event is te vinden op www.opensealab.eu.