G-STIC 2019 - Oceans | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

G-STIC 2019 - Oceans

Als mariene of maritieme speler mag je niet ontbreken op G-STIC 2019 in Brussels Expo. Het is dé gelegenheid om nieuwe contacten te leggen en businessopportuniteiten te ontdekken. Deze conferentie brengt bedrijven, experten en beleidmakers van over de hele wereld samen om nieuwe technologieën en duurzame oplossingen sneller in de markt te zetten. Op donderdag 21 november wordt – mede door VLIZ – een open themadag rond de oceaan georganiseerd. Daags voordien gaat ook de verkennende OESO-workshop ‘Digital Technologies in the Ocean Economy: Exploring the Future’ door, in samenwerking met de OESO en de Vlaamse overheid (enkel op uitnodiging).

Voor wie op zoek is naar gedegen multidisciplinaire informatie, die de ogen opent rond de maatschappelijke uitdagingen met betrekking tot de oceaan, is een inspirerend programma samengesteld op basis van vijf thema's:

  • Op natuur gebaseerde oplossingen voor kustbescherming
  • Ontzilting
  • Clean shipping en alternatieve brandstoffen
  • Marien Ruimtelijke Planning
  • Smart Sea

Met de semi-plenaire sessie ‘Blue technologies within sustainable ocean resources’ in de voormiddag, parallelle ‘deep dive’-sessies in de namiddag en een Industry Night voor bedrijven zit de dag boordevol nieuwe ideeën en netwerkingsmogelijkheden.

De Oceans-themadag is toegankelijk voor alle deelnemers aan de G-STIC conferentie. Registreren kan voor 1, 2 of 3 dagen via https://2019.gstic.org/shop. Er zijn voordeeltarieven voor PhD-studenten, studenten en bezoekers uit ontwikkelingslanden. Check het volledige programma van de driedaagse conferentie op 2019.gstic.org

Deze open Oceans-themadag wordt georganiseerd door De Blauwe Cluster, het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en het Benelux secretariaat-generaal. De clean shipping sessie wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met Luxembourg Maritime Administration, Rijkswaterstaat en FOD Mobiliteit; en dat met de financiële ondersteuning van DEME.

Daags voordien, op 20 november, organiseren de OESO STI Ocean Economy Group, De Blauwe Cluster, het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Vlaamse overheid de verkennende OESO-workshop ‘Digital Technologies in the Ocean Economy: Exploring the Future’. Het doel van deze gesloten workshop (enkel op uitnodiging) is te onderzoeken welke digitale technologieën er in het komende decennium zitten aan te komen binnen de oceaaneconomie, en wat de potentiële toepassingsmogelijkheden ervan zijn voor een hele reeks operationele toepassingen. De resultaten van deze OESO-workshop zullen door Claire Jolly (OECD Directorate for Science, Technology and Innovation) worden voorgesteld op de semi-plenaire ochtendsessie van 21 november en met het aanwezige publiek bediscusieerd.